Мирчев подчерта, че става въпрос за БТР-и, които стоят в

...
Мирчев подчерта, че става въпрос за БТР-и, които стоят в
Коментари Харесай

България може да изпрати на Киев 100 бронирани машини от складовете на МВР

Мирчев акцентира, че става въпрос за БТР-и, които стоят в складовете и не са нужни на полицейските елементи. " Тук става дума за бронирани машини от складовете на Министерство на вътрешните работи, за бронетранспортьори, които не са ни нужни ", сподели Мирчев.

Самият той изрази учудването си за какво не са били изпратени през последните десетина месеца на Украйна. " Това са машини с отпаднала нужда, които над 40 години не са излизали от складовете ", добави той.

По думите му това ще бъде трети тип военна помощ за Киев. Мирчев не чака обструкции в пленарната зала, тъй като в тази ситуация не става въпрос за разкриване на въоръжаването на армията ни, а за военни машини, които са неупотребявани от години.

" Има тематики, по които не се разбираме, само че това е тематика, по която мислим в една посока ", разяснява Мирчев по адрес на ГЕРБ и Движение за права и свободи, които поддържат концепцията на ПП-ДБ.

Според него, откакто изпратим стотината БТР-и, би трябвало още веднъж да проведем диалози с американската страна по остарялото предложение отпреди десетина месеца, съгласно което ще ни дават 200 млн. $ за ново въоръжение. Мирчев изрази страдание, че през декември 2022 служебният кабинет на президента не се е възползвал от офертата.

Идеята за нова военна помощ идва седмица след визитата на президента Володимир Зеленски у нас, след което военният министър Тодор Тагарев сподели, че ни е поискано всичко без самолети. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР