Мирът вече не е даденост на европейския континент. Това заяви

...
Мирът вече не е даденост на европейския континент. Това заяви
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: ЕС се намира на кръстопът - задълбочаване на реформите или разширяване

Мирът към този момент не е даденост на европейския континент. Това съобщи евродепутатът Илхан Кючюк на откриването на обществената полемика „ Европейски Съюз в света – къде сме през днешния ден? “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“ЕС се намира на кръстопът. Кръстопътят на съюза се показва в две направления - дали да продължи по посока към задълбочаване на промените на 27-те страни или да огледа малко по-смело към политиката по уголемяват. Това не е елементарен избор нито за обществата, които се причислиха по-късно към съюза, нито за тези които обичайно са защитавали европейските полезности.

Това е избор, който изисква тежки политически решения, само че дружно с това и дъговидна политика, добави Кючюк и уточни, че съгласно него са нужни промени в Европейски Съюз.

„ Много български жители подценяваха дълго време напъните на Европейски Съюз да бъде световен политически артист. Двете огромни рецесии през последно време потвърдиха, че Европейски Съюз може да се оправи. И двете рецесии потвърдиха големия недостиг - съюзът не може да разчита на външни сили, а на своите лични умения “, съобщи евродепутатът.

Той уточни, че независимостта се построява единствено когато разчитаме на своите лични благоприятни условия, да произвеждаме на европейска територия и да постановяваме демократични стандарти отвън рамките на Европейски Съюз единствено, когато силата е в наша изгода.

Очаквайте детайлности! /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР