Мирът в Украйна зивиси от САЩ, украинците могат да воюват

...
Мирът в Украйна зивиси от САЩ, украинците могат да воюват
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Мирът в Украйна зависи от САЩ

Мирът в Украйна зивиси от Съединени американски щати, украинците могат да водят война единствено до момента в който американците им оказват финансова и военна поддръжка. Това съобщи в изявление за в. Magyar Nemzet министър председателят на Унгария Виктор Орбан, представен от ТАСС.

То се съгласи с публицистите от изданието за това, че украинският спор се е стегнал и " това съставлява заплаха ".

" В същото време, Украйна може да води война единствено до тогава, до момента в който Съединени американски щати я поддържат с пари и оръжия. Ако американците изискат мир, подобен ще има, " зявява Орбан.

По-рано унгарският министър председател неведнъж е заявявал, че украинският спор може да бъде организиран единствено вследствие на договаряния сред Русия и Съединени американски щати, а освен сред Москва и Киев, напомня ТАСС.

Отговаряйки на въпрос може ли да се чака Киев да се откаже от част от украинската територия " в името на мира, енергийната сигурност и процъфтяването на Европа ", Орбан дава отговор: " Никой не може да чака това. Украйна е суверенна страна и решението за това по кое време и за какво да води война би трябвало да вземат самите украинци. А ние ще решаваме в каква степен ще ги поддържаме ".

Орбан отбелязва, че в историята още не е имало случай " страните да знаят още преди началото на мирните договаряния да знаят какъв ще бъде резултатът ".

" Те знаят единствено защо желаят да се договорят. Останалото, кой какво дава и какво получава, се взема решение в хода на договарянията ", изяснява унгарският министър председател.

Той удостоверява, че в метода си към украинския спор Унгария се управлява от ползите за своята сигурност е не има намерение да достава оръжия на Киев. По думите му " Унгария е решила, че това не е нейната война ".

" Ние ще оказваме филантропична помощ на Украйна, защитавайки унгарските национални ползи ", прибавя Орбан.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР