Мирът се крепи на косъм„Невъзможна е употреба на химическо оръжие

...
Мирът се крепи на косъм„Невъзможна е употреба на химическо оръжие
Коментари Харесай

Проф. Радулов: За да има световен мир, Украйна ще е принудена да се откаже от ЕС и НАТО

Мирът се крепи на косъм

„ Невъзможна е приложимост на химическо оръжие от Путин. След войната в Ирак, имам едно мислено във връзка с лабораториите. Това е част от пропагандата и хибридните военни дейности, които и двете страни водят. Лидерите на Европейски Съюз няма да вземат решение за влизане на Украйна в НАТО и да рискуват започване на международна война. И Русия, и Украйна, и страните, които не вземат участие директно във войната, би трябвало да сме доста деликатни да не възбудим военния спор. Никой няма да ни го елементарни. Трябва да си същински влъхва, с цел да видиш, че мира се крепи на косъм. "

За Украйна и Русия, за фалшификациите и лабораториите, за войната и чакания мир - един диалог с проф. доктор Николай Радулов, специалист по национална сигурност и учител в Нов български университет, поместен в.

- Вече 20 дни украинската войска удържа съветската инвазия. Видяхме тотална съсипия, чухме тежки човешки драми. Как ще продължи развоят на събитията и до каква степен ще стигне Путин, съгласно Вас, проф. Радулов?

- Виждате, че военните дейности не престават, чуваме за жертви и от двете страни. Вече, в случай че се не неистина, е похитен втори кмет, т.е. чисто военните дейности стартират да се редуват с дейности, които са по-скоро способи на специфичните елементи - отвличания, тероризъм. Очевидно е, че съветската войска по този начин, както си е правила сметките за блиц криг, се е излъгала. На какво се дължи това - на не положително разузнаване, или на илюзия, в резултат на това, което си е мислил Путин във връзка с Украйна - е различен въпрос. Не зная дали си спомняте, само че преди започване на ВСВ Сталин е получавал непрестанно информация за това, че ще бъде атакуван Съюз на съветските социалистически републики и не е вярвал на нито една дума. В подмяна на това е вярвал в други информации - че Германия ще си сътрудничи със Съветския съюз. Тоест, без значение какво приказва разузнаването, диктатори от този вид имат вяра по-скоро на вътрешното си разбиране, че нещо е такова, каквото на тях им се коства, че би трябвало да бъде. И постоянно биват излъгани в упованията си. Очевидно е, че войната се стегна. Очевидно е, че без значение от преобладаващата бойна мощност на съветските войски, те не съумяват да се придвижат по този начин, както им се искаше. Но въпреки всичко там има доста огромни запаси. Чуват се и неща, които са смешни - че колоните на руснаците стопират, заради липса на гориво. Това е смешно да се каже за Русия. Ако го е имало, то е заради други аргументи - партизански дейности, опасност от заличаване и така нататък Понякога и новините, които ние генерираме, са прекомерно обикновени.

- Някой анализатори настояват, че Путин ще разгласи помирение и че ще стартират да се занимават с окупираните територии на Украйна и тяхното устройство, а информация от през днешния ден на Ню Йорк Таймс гласи, че съветският президент е изискал икономическа и военна помощ от Китай. Доколко може да се има вяра на това?

- Да стартираме първо с концепцията за помирение. Наистина по дипломатически канали се търсят благоприятни условия за помирение. Това се оповести предходната седмица, само че помирение ще има, едвам откакто стартират някакви диалози и след тях. Путин разчита на водените военни дейности като средство на напън по време на тези договаряния. От друга позиция, да и аз чух, че Русия е поискала военна помощ от Китай, обвързвана с логистика и въоръжение, само че доколкото разбрах, Китай е отказал такава помощ. То зависи и каква тъкмо помощ е поискана. Помощ, обвързвана с военни дейности, като боеприпаси, въоръжения, мисля че на Китай не му се забърква директно във военни дейности. Ако става дума за чисто стопански, Поднебесната към този момент оказва помощ. Основните картодържатели - Виза и МастерКард, отхвърлиха да работят на територията на Русия и Китай незабавно се намеси. В тези връзки доста значимо е да вземеш пространство. И китайската банкова и икономическа система се намесва на мястото на една добре построена към този момент и сполучлива за Русия система.

- Възможна ли е използването на химическо оръжие от Путин?

- Аз мисля, че не, тъй като използването на химическо оръжие би прекратило всякаква опция за договаряния и при всички положения би се посрещнала отрицателно от целия свят, в това число и от вътрешната съпротива в Русия. Считам, че Путин не би заложил на това, тъй като ще докара до загуба за него. По отношение на това, какви военни бази има и има ли химическо оръжие - тук има едно двойнствено отношение. Всички си спомняме по какъв начин стартира войната в Ирак. Твърдеше се, че Саддам Хюсеин има химическо оръжие и това беше повода Съединени американски щати да изпратят въоръжени бойци. Накрая се оказа, че освен не е имало химическо оръжие, само че разузнаването е предупреждавало, че информацията, която идва от един инженер от Ирак, е лъжлива. Той е лъжел, с цел да си обезпечи по-добро бъдеще в Германия. Колийн Пауъл, тогава началник на Генералния щаб, си призна, че не са били безапелационни доказателствата и те са ги нагласили. Затова аз имам едно мислено във връзка с лабораториите. Може би няма военни дейности през последните 20 години, през които не се появява този фантом на химическите оръжия и лаборатории. Това е част от пропагандата и хибридните дейности, които и двете страни водят.

- Бяха оповестени документи от страна на Русия за тези дейности и посочени градове - Харков, Полтава, Лвов?

- В целия този свят на военния бизнес има ужасно доста подправени документи, които се разгласяват с избрани цели. Една от задачите е основаване на дезинформация, в която има всички белези на действителни неща, по този начин направени, че да са безапелационни. От това, че отнякъде са се появили документи, не можем да съдим, че истината е такава. Има страхотни майстори на документи, изключително в този момент, когато цифровите технологии разрешават да наподобяват безусловно достоверни и единствено с доста тежки експертизи се потвърждава, че са имитации. Колкото е допустимо да са същински, толкоз е допустимо и да са подправени.

- Не са за занемаряване думите на заместник-държавния сектетар на Съединени американски щати Виктория Нюланд и паниката, че ще попаднат в съветски ръце?

- Точно за този държавен секретар, аз, който съм доста добре надъхан към Съединени американски щати и съм работил години с хора от техните разследващи служби и ги почитам, тъкмо към нея аз лелея изключително съмнение. Вие си спомняте не толкоз от дълго време, когато тя сподели: „ Майната му на Европейски Съюз! “. Нямам й доверие.

- Трябва ли НАТО да се въздържа от приемане на Украйна в този момент, а и по-късно и каква би трябвало да остане Украйна, с цел да има помирение?

- Аз съм доста песимистичен във връзка с това, че може да се задейства такава процедура. Опитът на Украйна демонстрира, че изцяло не е подготвена да влезе в Европейски Съюз, като се промъкне през задната малка врата въз основата на това, че взе участие във война. Лидерите на Европейски Съюз не са съгласни с това. Лидерите на НАТО няма да вземат такова решение и да рискуват една международна война, с цел да изпълнят упоритостите на Зеленски. Дори и да стартира такава процедура по влизане на Украйна в НАТО И Европейски Съюз, то тя ще продължи с години. Такава процедура, като застраховане на спокойствието в Украйна, е невъзможна. Мисля, че ще бъде реализиран някакъв неутралитет, баланс, при което Украйна ще е принудена да е неутрална и да се откаже от концепциите си за влизане в двете организации. И това е може би, единствения метод да се резервира международния мир.

- Това, което казвате, съответствува с разсъжденията на Збигнев Бжежински в последния му разбор по тази тематика. Четохте ли го? Звучи повече от умно.

- Сигурно е по този начин. Не, не съм го чел, само че би трябвало да си извънреден влъхва, с цел да видиш, че мирът се крепи на косъм. Това доста наподобява на Карибската рецесия през 1962 година. Не съм чел изявлението, само че ето, виждате, че мислим еднообразно. И двете страни, и хората, които не вземат участие директно във военния спор, би трябвало да сме доста деликатни да не го възбудим. Никой няма да ни го елементарни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР