Мирът и стабилността в Западните Балкани са основният интерес и

...
Мирът и стабилността в Западните Балкани са основният интерес и
Коментари Харесай

Вучич: Мирът и стабилността в Западните Балкани са основният ни интерес

Мирът и стабилността в Западните Балкани са главният интерес и на Сърбия, и на Европейския съюз, съобщи през днешния ден сръбският президент Александър Вучич след среща в Брюксел с висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини, заяви Танюг.

Вучич добави, че се надява всички в района да схванат, че с непрестанно връщане към предишното се губи доста време, което е належащо за създаване на по-различно и по-добро бъдеще.

" Аз нямам никакви илюзии. За нас основният въпрос остава да опазим мира и стабилността, на първо място мира в Босна и Херцеговина, и да забележим какво ще вършим с Косово ", сподели Вучич. Той добави, че косовският въпрос е доста тежка задача " за една глава " и по тази причина в страната е почнал вътрешен разговор, в който може да взе участие целият народ.

След срещата с Могерини Вучич ще беседва и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и ще взе участие в съвещание на Северноатлантическия съвет, на което ще бъдат разисквани ситуацията в района, вътрешните промени в Сърбия и връзките сред Белград и Москва. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР