Miracle Ikebana Ви кани на събитие Икебана – Нежни цветя

...
Miracle Ikebana Ви кани на събитие Икебана – Нежни цветя
Коментари Харесай

Икебана в Пловдив /програма/


Miracle Ikebana Ви кани на събитие Икебана – Нежни цветя измежду античните камъни от 28 септември до 2 октомври 2022г. в Източен бранш на Римски стадион в Пловдив. Ще може да разгледате галерия на икебана, да видите проява по какъв начин се прави икебана, лекции и беседи и да се включите в работилници по икебана.

Икебана е японско изкуство, което ни въодушевява да творим и да показваме неповторимата си същина посредством хубостта на цветята. Изложбите на Miracle Ikebana ще показват многообразието на икебана – от семпли и спестовни композиции, през скулптурни цветни композиции, до огромни, богати композиции, присъщи за школата Согецу. Посетителите на изложбите на Miracle Ikebana ги разказват като „ разходка в хубостта “, „ красиво, забавно, свежо, създаващо въодушевление “, „ доста красиво и успокояващо “, „ спиращи дъха композиции “, „ празник за сетивата “, „ цветно ентусиазъм “. Тези страсти ще изживеят още веднъж посетителите на изложбите в София, Пловдив и Стара Загора, ще видят достоверни японски вази в жанр Бизен и демонстарции на икебана, и ще могат да изпитат насладата да творят икебана, като се включат в работилниците.

Изложбата Икебана Нежни цветя измежду античните камъни ще съдържа към 15 икебана композиции, както и две/ три огромни композиции.

Демонстрация на икебана – Мирослава Иванова Хосен, икебана актьор от най-модерната школа за икебана в света, Sogetsu School of Ikebana, ще направи проява на икебана по време на формалното разкриване на изложбата.

Работилници по икебана – една работилница за деца и една работилница за възрастни. По време на тези работилници участниците ще се срещнат с това изкуство в елементи и ще създадат своята „ Първа икебана ”.

Мирослава Иванова се занимава интензивно с изкуството икебана от 10 години. След като минава през съществено образование към школата Согецу, тя става лицензиран учител по икебана с персонално име Хосен. През 2018г. продължава образованието си в Токио при мастър инструктор в централата на Согецу – Ейко Сумура сенсей. Тя е създател на Miracle Ikebana и се е посветила на разпространение на изкуството икебана в България, като прави образования, изложения и украса на събития.

Програма на Събитието „ Икебана Нежни цветя измежду античните камъни ” – 28 септември – 02 октомври 2022

28.09. – 18:30ч. Официално разкриване на изложбата с проява по икебана

29.09. – 17:30ч.- 18:30ч. Лекция и сказка по икебана (вход – на обекта)

30.09. – 17:30ч.- 18:30ч. Лекция и сказка по икебана (вход – на обекта)

01.10. – 10:30ч. – 12:30ч. – Работилница по икебана за деца

01.10. – 15:00ч. – 17:00ч. – Работилница по икебана за възрастни

02.10. – след 17:00 закриване на изложбата

Заповядайте и се насладете на икебана, изкуство, което внася повече хубост и естетичност в

нашето всекидневие.

Организатор: Miracle Ikebana

https://miracleikebana.com FB: @miracleikebana Instagram: @miracleikebana YouTube:

Спонсор: Фондация EU-Japan Fest

Събитието е част от 33-те Дни на Японската просвета в България и се организира под патронажа

на Посолството на Япония в Република България. След Пловдив, Miracle Ikebana продължава

своето събитие в Стара Загора в интервала 04-09.10.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР