Мира Добрева е сред емблематичните лица от малкия екран. Тв

...
Мира Добрева е сред емблематичните лица от малкия екран. Тв
Коментари Харесай

Известна, красива и във форма - разчита на котешки нокът

Мира Добрева е измежду емблематичните лица от дребния екран. Тв звездата от години е последовател на естествената медицина и с помощта на диалозите си с десетки столетници от цяла България е съумяла да научи разнообразни билкови предписания, които извършва и се радва на здраво здраве и свежа осанка.

В сезона на гриповете и настинките водещата от Българска национална телевизия признава, че разчита на билките, с цел да поддържа своята имунна система във форма. Две, съгласно нея, са най-силните естествени добавки и това са чай от сладостен пелин и билката котешки нокът. Пелинът е извънредно сполучлив против микроби, в това число бактерии, вируси, паразити, както и гъбични положения.

Горчивите качества на чая от пелин подтикват храносмилателната система - корем, черен дроб, панкреас и жлъчния мехур. Поради това му качество пелинът се употребява и за лекуване на жълтеница от епохи. Сред известните типове пелин, употребявани за лечебни цели, са познати общо 13 типа, публикувани по умерените географски ширини у нас.

Белият пелин е измежду най-разпространените типове от огромното семейство на билката, който се предлага за куп проблеми, свързани с функционалността на женската полова система. Добрева обаче избира да се лекува със сладостен пелин, който най-силно притегля вниманието на учени и нутриционисти, тъй като има способността му да убива туморите и съответно тези, поразяващи млечните жлези. Според доста изследвания сладкия пелин е лек против рака.

" Всяка заран взимам по една лъжичка дестилат от билката котешки нокът ", доверява още тв звездата. Котешкият нокът е тип лиана, вирееща в тропическите зони на Южна и Централна Америка. Той пораства, виейки се по дърветата, като дължината му доближава към 30 метра. Наименованието му идва от шиповете със завита форма, които порастват по него и наподобяват на нокти на пантера.

В далечното минало, кората и коренът на котешкия нокът, са се употребявали сполучливо за лекуване на здравословни проблеми като артрит, язва на стомаха, инфектиране, дизентерия, тресчица и други, написа " Ретро ". Съвременните клинични изследвания сочат, че екстрактът от котешки нокът е извънредно мощен имуностимулант, спомага за разпределяне на гладките мускули (като червата), уголемява кръвоносните съдове и по този метод намалява кръвното налягане и работи диуретично.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР