Миньри и енергетици излязоха на протест в Стара Загора, предава

...
Миньри и енергетици излязоха на протест в Стара Загора, предава
Коментари Харесай

Енергетици и миньори, сред които и от „Мини Марица-изток“ ЕАД, излязоха на протест

Миньри и енергетици излязоха на митинг в Стара Загора, предава „ БНР “.

Тази заран колона от към 10 коли потегли от Раднево към регионалния град на следващо протестно автошествие. Между 12:30 и 13:30 часа те блокираха придвижването край Птицекомбината .

Организаторите са от съдружие „ Миньори и енергетици дружно “ , сплотяващо чиновници в „ Мини Марица-изток “ ЕАД. Председателят му Станимир Георгиев разяснява пред „ Радио Стара Загора “, че настояванията им остават същите:

„ Държавата да спре заплащането на въглеродните квоти от централите в Маришкия басейн до построяването на цех за тяхното хващане. Заставаме зад осъществяване на концесионния контракт на Мините като неразделна част от това да бъде рекултивация на земите в комплекса – една част да остане земеделска земя, а останалата да бъде включена в горски фонд, както е по концесионен контракт. “

Протестиращите се оповестиха „ срещу “ плануваната от 1 юли частична либерализация на електроенергийния пазар заради риска от по-висока цена на тока за семействата.

Припомняме, че през вчерашния ден енергийната комисия в Народното събрание одобри на първо четене да се отсрочи с година плануваната от 1 юли цялостна либерализация на пазара на ток.

Георгиева е безапелационен, че в случай че проблемите им не престават да се неглижират, са подготвени да излязат на митинг и в столицата .

От 1 юни стартират всеобщи съкращения в „ Мини Марица-изток “ ЕАД, а от юли – в Топлоелектрическа централа 2?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР