Миньори на протест, Петкова ги увери, че се прави необходимото

...
Миньори на протест, Петкова ги увери, че се прави необходимото
Коментари Харесай

Миньори на протест, Петкова ги увери, че се прави необходимото за условията на труд

Миньори на митинг, Петкова ги увери, че се прави нужното за изискванията на труд Енергийният министър Теменужка Петкова ще посети мини " Марица-изток " идната седмица. Това стана ясно след митинга на миньорската федерация на КТ " Подкрепа ", на който чиновници на мините още веднъж се оповестиха за увеличение на цената на въглищата с 15 %. В края на шествието, подкрепено и от КНСБ, Петкова се срещна с протестиращите, само че до извънредно решение по този начин и не се стигна.
 митинг миньори БГНЕС
  " Сега сме 700, на следващия ден ще бъдем 7000 " - с този девиз тръгнаха  протестиращите миньори от площад " Батенберг " в София. Те минаха пре з Комисията за енергийно и водно контролиран е, а по-късно внесоха настояванията си в Министерството на енергетиката . Владимир Топалов от миньорската федерация на КТ " Подкрепа ", съобщи, че от профсъюза изрично отхвърлят изказванието, че вследствие на техните претенции може да се увеличи цената на тока . " Има доста неща, които следва да се създадат и ние считаме, че последното нещо, до което би трябвало да се стигне в резултат на нашите претенции, е нарастването на цената на електрическата енергия за популацията ", сподели той.
 митинг миньори БГНЕС
Теменужка Петкова се срещна с представители на протестиращите, след което съобщи, че в границите на срещата е удължен разговорът . Тя означи, че мините имат позитивен финансов резултат, като са увеличени приходите, а миньорите получават постоянно трудовите се хонорари и обществени добавки . Министърът изрази позиция, че съгласно нея климатът е добър. По думите й м иньорите имат искания да се вдигне цената на въглищата за да се влага в техника. Петкова е безапелационна, че такива вложения се вършат, а сега е в ход социална поръчка за рехабилитация на пет багера за 85 млн. лева " Правим всичко, което е належащо, за да осигурим оптимално положителни условия за труд, само че, несъмнено, сътрудниците са в правото си да имат искания към нас ", сподели министърът.  
 митинг миньори БГНЕС
Пред Министерството на енергетиката протестиращите се пробваха да изсипят торба с въглища, което провокира ескалация на напрежението, само че то беше потушено бързо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР