Миньори и енергетици от Старозагорско отново излизат на протестно шествие.

...
Миньори и енергетици от Старозагорско отново излизат на протестно шествие.
Коментари Харесай

Ето къде миньори и енергетици излизат на протестно шествие

Миньори и енергетици от Старозагорско още веднъж излизат на протестно шествие. Протестът стартира в две точки – Раднево и Стара Загора, чака се да завърши в град Нова Загора. Протестиращи потеглиха от Раднево, с цел да преминат по околовръстния път и с цел да се включат в автошествието по основния път сред Стара Загора и Казанлък и да стигнат до сборния пункт при така наречен Върха.

Вторият лъч ще се събере на паркинга на езерото „ Загорка “ в северната част на Стара Загора, с цел да тръгне също към сборния пункт. Очаква се към 11:00 часа двата лъча да се обединят и да затворят придвижването сред Стара Загора и Казанлък в правата, разяснява пред Българска телеграфна агенция Станимир Георгиев, ръководител на Управителния съвет на сдружението " Миньори и енергетици дружно ", което е и уредник на недоволството.

Основните претенции на протестиращите са унищожаване на заплащанията на въглеродни излъчвания от централите в Маришкия басейн до създаване на цех за хващане на въглеродни излъчвания. Това, съгласно тях, ще даде конкурентоспособност за ценообразуването на електрическа енергия, добивана от въглищни топлоелектрически централи и конкурентна среда при производството на електрическа енергия. 

Те желаят и осъществяване на концесионния контракт на " Мини Марица-изток ", като неразделна част от това да бъде рекултивация на земите в Комплекса - една част да остане земеделска земя, а останалата да бъде включена в горски фонд, както е по концесионен контракт.

Смятаме, че властимащите би трябвало да ни чуят, в противоположен случай продължаваме с митингите, разяснява Станимир Георгиев. Той уточни, че има опасения и от съкращения. По думите му това, което се случва с комплекса сега е доста притеснително. 

Протестът ще продължи своето придвижване и ще стигне до Казанлък, ще се върне и ще продължи по Подбалканския път към Мъглиж. На разклона към подбалканското градче, до така наречен място Чешмите протестиращите още веднъж ще блокират придвижването. След тази спирка автошествието ще продължи по подбалканския път в посока Гурково ще премине в южната част на градчето и ще продължи своето придвижване към Нова Загора. Там се чака да бъде и последната блокирана пътна права.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР