Миньори и енергетици от Перник също протестираха срещу предвидното в

...
Миньори и енергетици от Перник също протестираха срещу предвидното в
Коментари Харесай

След ТЕЦ ,,Бобов дол“ въстанаха и пернишките миньори

Миньори и енергетици от Перник също стачкуваха против предвидното в Плана за обективен преход прекъсване на въгледобива през 2026 година. Тази заран на обедната си отмора неодобрение показаха и от Топлоелектрическа централа,,Бобов дол “.

Според пернишките миньори и енергетици показаният план ги обрича на безработица и обедняване. Хората се тормозят за своето бъдеще и за бъдещето на фамилиите си, съобщи БНР.

Спирането на въгледобива е проблем освен за работещите в мината и Топлоелектрическа централа Република ”, само че и за популацията на Перник. Ако въгледобивът спре през 2026 година, ще спре да работи и Топлоелектрическа централа Република и 20 000 семейства, учебни заведения, детски градини, лечебни заведения ще останат без отопление.

На митинга участва и изп. шеф на „ Топлофикация Перник ” Чавдар Стойнев.

Пернишките миньори и енергетици обявиха, че дружно с сътрудниците си от Кюстендил, Дупница и Бобов дол застават един до друг с протестиращите от Ст. Загора и Маришкия басейн и са безапелационни, че в случай че не бъдат чути ще пренесат митингите си на жълтите павета, представени от БГНЕС.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР