Миньор Перник ще бъде финансово обезпечен за новия сезон във

...
Миньор Перник ще бъде финансово обезпечен за новия сезон във
Коментари Харесай

Жлябинков: Миньор ще бъде финансово обезпечен за новия сезон във Втора лига

Миньор Перник ще бъде финансово гарантиран за новия сезон във Втора лига. Това съобщи членът на Управителния съвет на клуба Мартин Жлябинков в Пресклуб България, откакто клубът се завърна в професионалния хайлайф, съобщи кореспондент на БГНЕС. На днешната конференция участваха още ръководителят на УС Ангел Христов, старши треньорът Юрий Васев и капитанът на перничани Томислав Павлов.

Христов увери, че клубът има поддръжката на кмета и община Перник. „ Емоциите са огромни от връщането на клуба в професионалния хайлайф. Когато Миньор беше част от елита, водещите грандове изпитваха усложнения, когато гостуваха в Перник. В лицето на общината имаме голяма поддръжка, с кмета се комуникира доста добре, той е състезателен човек и желае да помогне на клуба. За нас е горделивост, че за една година клубът стигна до елита за една година ”.

„ Емблематичен клуб за българския футбол, извънредно доста футболисти са излезли от Миньор. Смятам, че връщането ни в професионалния хайлайф е справедливо, тъй като във всички кръгове ние сме водачи, тъй че считам, че подмятанията, че това е несправедливо, са изцяло неоснователни. Относно какво чака Миньор Перник от тук насетне – чака ни доста работа, нашата концепция като управление е тимът да не бъде единствено един сезон член на Втора лига, желаеме да изградим сериозна организация, която да даде предпоставки и клубът да се завърне в Първа лига. Миньор Перник ще бъде финансово гарантиран за новия сезон във Втора лига. В момента клубът работи по всички процедури за лицензиране във Втора лига. Смятам, че стадионът е едно от най-хубавите уреди в България. Ще бъде инсталирано и видеонаблюдение. Има построено подготвително игрище, което се употребява от ДЮШ на Миньор. В момента работим за още две стадиони – базата в село Дивотино, сега текат ремонтни действия, със стартирането на подготовката, отборът умерено ще може да играе и на него “, сподели Жлябинков.

Наставникът Юрий Васев разяснява селекцията на Миньор за новия сезон и разгласи, че клубът ще организира дълга подготовка, с цел да бъде оптимално подготвен след насилствената пауза поради ковид. „ Изградили сме един млад тим, на който междинната възраст е 20 години и два месеца, желаеме да продължим по този метод. Работим по селекцията, имаме набелязани имена, само че ще бъдат оповестени, когато са привлечени публично. Не желаеме огромна селекция – 3-4 положителни футболисти, които да вдигнат равнището и конкуренцията в тима. Мисля, че ще сме фактор във втория ешелон. Искам стабилизиране на тима, нужно му е време и интервал на акомодация. На 8 юни ще стартира подготовката – три стадия, като първият е в Перник. Отиваме след това на село Ковачевци, там ще изиграем няколко контроли, имаме две сигурни. Ще проведем 8-9 инспекции, с цел да си възстановим игровия темп. Искаме да създадем малко по-дълга подготовка, към 45 дни. На 20 юни контрола с Монтана, те се готвят за бараж за влизане в Първа лига, другата ни ясна контрола е с Пирин на 3 юли, евентуално ще бъде на Ковачевци. Още доста тимове не са почнали подготовка от Втора лига, тъй че след това ще уточним въпросните контроли “, показа той.

„ Ще имаме време да се подготвим, от тази позиция няма да имаме проблем. Мисля, че тимът ни още тази година сподели, че е подготвен за тежки борби. Мисля, че нашият тим е изцяло подготвен за Втора лига, с още 3-4 индивида ще сме сериозен фактор във Втора лига “, сподели самочувствие и капитанът на „ миньорите “ Томислав Павлов.

Васев показа и упованията си за новия сезон, като добави, че съгласно него решението за прекартяване на Втора лига е било вярно. „ Не може да кажем кои са ни съперници, въпреки всичко сме нов тим. Има тимове с обичаи в Първа лига като Пирин и Локомотив Сф, ще забележим по какъв начин ще минат и баражите – всички тимове са съществени тимове, даже такива като Кариана, Струмска популярност, на всички места мъчно се играе. Нужен ни е интервал на акомодация. Ще бъде много по-трудно, само че противниците ще играят по-отворено, тъй че ще работим във всяко едно отношение, момчетата са привикнали да играят напрегнат. Не знам другите тимове в какво положение. Чужденци е изключено да привличаме, даваме късмет на момчета от школата, предлагаме контракти на момчета от Перник. Не робуваме на имена. При всички положения ще има полемики, за мен е вярно, не тъй като сме влезнали. Просто не е обикновено да се изиграят 14 мача в границите на два месеца, по-късно съвсем без отмора още 16 мача, това са 35-40 мача за къс интервал, вижте какво става в Бундеслигата, където са надалеч по-напред във всяко едно отношение и травмите, които се получиха. Нашата цел номер 1 в този момент е да съхраним тима от нежелани травми “, добави старши треньорът.

Христов и Жлябинков отхвърлиха появилите се информации в медиите, че Миньор е подкрепил кандидатурата на Христо Порточанов за президент на БФС. Двамата са обединени и към това, че правилният път за клуба към сполучлив сезон във Втора лига и завръщане в Първа лига се крие в развиването на Детско-юношеската школа. „ Миньор Перник не е заставал зад нито едно лице, всичко, което се тиражира в медийното пространство, е просто далавера. Ще се опитаме да си наредим нещата, да структурираме школата, ще въведем методика, с цел да може състезатели от школата да навлизат в първия отбор. Това е пътят съгласно нас. Имаше случаи, в които в Лудогорец нямаше нито един българин, когато Владо Стоянов се контузи. Затова и националният тим е на това състояние – обикновено е клубовете да имат финансови усложнения, когато притеглят доста чужденци, тъй като в случай че един от тях, да вземем за пример, взима пот 35-40 000 евро заплата на месец, е неизбежно да се появят финансови проблеми “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР