Миньор 2015 продължава с възходящото си представяне в Sesame Национална

...
Миньор 2015 продължава с възходящото си представяне в Sesame Национална
Коментари Харесай

Черно море Тича изпусна да бие Миньор като гост

Миньор 2015 продължава с възходящото си показване в Sesame Национална баскетболна лига. Тимът записа четвърта победа в последните си пет мача, откакто надделя един от директните си съперници за по-предни позиции в класирането Черно море Тича с 88:81, оповестява BGbasket.

Двубоят, който се организира в залата на ЦСКА, бе белязан от серия от обрати и решен след продължение, само че успеха ненапълно бе и помрачена от травма на Огнен Пантович в края.

Миньор 2015 приключва първото завъртане в шампионата с баланс 5-6, като след седмица ще одобри Рилски състезател. Черно море Тича е с 3-8 и ще гостува на Левски.

Цялата първа четвърт бе доста оспорвана, като двата тима си разменяха водачеството, без обаче разликата да надвиши три точки. Баскетболистите на Георги Младенов имаха доста съществено преимущество под коша, само че мерникът им изневеряваше, като допускаха и повече неточности, а след 10 минути игра „ моряците “ водеха с 15:14.

Ударен старт на втория интервал за гостите ги откъсна напред с 28:16, само че последователно и те започнаха да бъркат все по-често. Отговорът на Миньор 2015 не закъсня и след серия от 18:2 стигна до нов поврат. Последваха доста оспорвани минути, само че на почивката Черно море още веднъж имаше най-малък задатък – 38:37.

След няколко замени на водачеството след подновяването на играта, тимът на Кирил Болшаков взе леко преимущество и преди решителната четвърт водеше с 58:54.

Варненският отбор поддържаше нежен задатък и при започване на заключителния интервал, само че по-малко от пет минути преди края тройка на Александър Милов докара до нов поврат – 66:65. Драмата продължи до последно, а 26 секунди преди сирената при 73:72 за Миньор Тач Ънру бе изпъден за второ техническо нарушаване. Милов изпусна наказателния удар, само че топката остана за Миньор 2015.

Георги Младенов взе спиране, само че неточност по-късно разреши на Аверил Ъгба да открадне топката и 15 секунди преди сирената бе фаулиран от Константин Паисиев. Домакините обаче останаха без Огнен Пантович, който получи травма и дълго време остана на земята, преди да се изправи и да бъде изведен благодарение на съотборниците си. Въпреки тежката обстановка, в която се озоваха, те получиха златен късмет да измъкнат мача, откакто Ъгба вкара единствено един път за 73:73, само че също не съумяха да се органзират добре в нахлуване и мачът отиде в продължение.

Тимът от Перник взе ранен задатък от 5 точки в добавеното време и въпреки „ моряците “ да поддържаха близка отдалеченост, до нов поврат този път не се стигна.

Александър Милов бе най-резултатен за спечелилите с 20 точки. По 17 имат Огнен Пантович (9 борби) и Никола Ивкович.

За противника над всички още веднъж бе Аверил Ъгба с 29 точки и 12 битки. Мартин Йорданов се регистрира с 19 точки и 7 битки, 13 точки има Тач Ънру.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР