Миньор 2015 победи с 87:80 ЦСКА-2 във втория полуфинален мач

...
Миньор 2015 победи с 87:80 ЦСКА-2 във втория полуфинален мач
Коментари Харесай

Георги Младенов пред Sportal.bg: Ако можем да върнем Миньор в НБЛ, няма да е лошо

Миньор 2015 победи с 87:80 ЦСКА-2 във втория полуфинален мач от район Запад на ББЛ А група и се класира на край в района. Сташи-треньорът на перничани Георги Младенов застана пред камерата на Sportal.bg , с цел да разкрие с какво неговият тим е бил по-добър в мача и в серията с „ армейците “, какъв беше спора с Мартин Мандалски, каква е травмата на Константин Паисиев и какви са задачите на Миньор 2015.

- Оказа ли се ЦСКА елементарен противник за Миньор? 
- Не, по този начин наподобява, като свърши мачът и всичко е елементарно. Не е елементарен. Добър тим, добре тренирани момчета, добре подредени. Имахме проблеми с тях и те се видяха още първото полувреме. Спечелиха ни битката в нашето подкошие, вкараха ни 12 точки от втори късмет и това ги държеше в мача. Вкараха ни доста – 42 точки до полувремето. Имахме обстановки, в които бяха 12-13 точки разлика, направихме 2-3 наивни неточности, 2 обстановки в нахлуване не чак толкоз положителни. Но аз го разбирам и нямам право да се карам. Да, сърдит съм от време на време от хлапашки неточности, само че ние не упражняваме. Това не са експерти, това са момчета, които се забавляват с баскетбола, доста от тях са минали през националните тимове, само че в края на краищата, когато нямаш подготвителен развой, не можещ да имаш такива условия, каквито в професионален тим. Така че победихме 2-0, чакаме съперника ни на финала и на финала като на край.

- Каква беше драмата сред Вас и Мартин Мандалски, с цел да се стигне до напускането му на залата по време на мача? 
- Без коментар. Това си е негово решение, както желае да го приема. Щом съм тук и са ме приели аз да бъда треньор на тима, ще би трябвало да извършват каквото кажа аз. Ако не – тогава не съм необходим тук, те могат и без мен. Така че това са неща вътре в кухнята, не са значими, няма да ги разясня.

- Каква е травмата на Паисиев? 
- Неприятно е. Много значим състезател ни е и в битки, и в нахлуване, в отбрана изключително. Ще забележим в какво положение е. Изкълчи си глезена, нека е нещо леко. Дано да е някакво обикновено изкълчване, тъй като по метода, по който го изнесохме и извика, не считам че е нещо доста леко.

- Докъде може да стигне Миньор? 
- Винаги се стига до там, докъдето си си начертал пътя. Не забравяйте, че другите тимове и те желаят да печелят шампионата, тъй че не сме единствено ние.

- Говори се, че Миньор има упоритости да влезе в НБЛ, правилно ли е това? 
- Имаме упоритости, само че това ще стане ясно след края на този месец. За всичко имаме увереността и на Община Перник, и на кмета, който поддържа ужасно спорта и освен спорта, а и всички останали действия в града. Надяваме се въпреки всичко това да се случи, тъй като въпреки всичко Миньор в тези години, когато аз играех имаха тим, с който всеки се съобразяваше. Ако можем да върнем още един тим от картата на България в шампионата, мисля че няма да е неприятно.

Снимки: Борислав Трошев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР