Минути след полунощ с полет от Кипър двамата българи кацнаха

...
Минути след полунощ с полет от Кипър двамата българи кацнаха
Коментари Харесай

Щастлива развръзка: Още двама българи се прибраха от размирен Судан

Минути след среднощ с полет от Кипър двамата българи кацнаха на родна земя. Единият от тях беше атакуван от въоръжена група в Судан, само че за благополучие не е потърпевш.

„ Тук всичко е наред. Цял живот деля времето си сред Судан и Бъглария. Баща ми е от Судан, майка ми е българка, описа Ясир Махмуд пред Нова телевизия.

Причината дълго време Ясир да не желае да напусне Судан беше, с цел да се грижи за своите близки в страната. Евакуацията обаче била неизбежна, откакто става жертва на нахлуване.

При офанзивата потърпевши няма. Ясир се е погрижил всичките му близки към този момент да са отвън Судан.

Заедно с него в София дойде и лекарят Насрадин Мансурж. „ Ситуацията е доста сериозна, ужасна. Навсякъде в кварталите. Няма лечебни заведения, хората умират. Няма кой да им помогне “, твърди Насрадин Мохамед Мансурж Юсеф.

Той се притеснява, че спорът може да ескалира още повече.

По данни на външното ни министерство от Судан са евакуирани 39 българи. 9 от тях към този момент са в България. „ Към момента нямаме поръчка за нови българи, които желаят да се изтеглят. Поддържаме връзка с още двама, само че не сме сигурни дали те ще решат да се върнат “, акцентира Таня Димитрова, шеф на Дирекция „ Ситуационен център “ към Министерство на външните работи.

Остава вярата, че до помирение ще се стигне,  а Ясир и Насрадин ще имат в миналото още веднъж път към Судан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР