Минути след края на брифинга за обявяването на новите, по-строги

...
Минути след края на брифинга за обявяването на новите, по-строги
Коментари Харесай

Протест в центъра на София срещу затягането на мерките. Недоволни опитаха да влязат в сградата на МС

Минути след края на брифинга за оповестяването на новите, по-строги противоепидемични ограничения от държавното управление, които ще бъдат в действие до 21 декември пред постройката на Министерски съвет стартира митинг. 

Участници в него са главно последователи на партия " Възраждане ", както и представители на " Системата ни убива ". На митинга са и представители на партия АБВ. Полицейското наличие в региона бе засилено, а пред постройката на Министерски съвет се появи компактен кордон от служители на реда. С викове " Оставка " протестиращи се пробваха да пробият кордона и да щурмуват постройката на Министерски съвет. Стигна се до къси конфликти сред униформени и стачкуващи. Полицай беше удрян с дръжката на националния байрак, някои от протестиращите хвърляха и бомбички. Атаката беше отблъсната и след неуспешния опит да обхванат в постройката, участниците в митинг се събраха пред входа на Народното събрание. 

Преди това уредниците и участниците в акцията затвориха придвижването по бул. " Дондуков " и приканиха хората от площада да вземат оставката на премиера, „ тъй като той не желае да я дава “.

Протестиращите считат, че оповестените през днешния ден ограничавания обричат на гладна гибел хиляди българи, които бяха призовани също да се причислят към митинга.

Ще бъде импортиран и сигнал до Върховната касационна прокуратура против министъра на опазването на здравето поради наложената напролет карантина.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР