Минути след като стана ясно, че Венцислав Петков ще е

...
Минути след като стана ясно, че Венцислав Петков ще е
Коментари Харесай

Венцислав Петков пред ТОПСПОРТ: Вечното дерби много липсва на баскетбола

Минути откакто стана ясно, че Венцислав Петков ще е капитан на баскетболния ЦСКА, той показа пред ТОПСПОРТ  очакванията си за новия сезон. Петков даде своята оценка и за представянето на националния ни тим на ЕвроБаскет 2022.

С какви упования си за сезона? Предстои ви и контрола с Балкан (Ботевград), който е измежду главните кандидати за купата...

- Да, Балкан и Рилски състезател се обрисуват като съществени кандидати. Не би трябвало да изключваме и другите тимове, тъй като мисля, че тази година много тимове се ускориха. Това ще бъде един забавен сезон, имайки поради, че за нас ще са първи мачове. Отборът ни занапред ще стартира за се опознава, да се обиграва... Събрали сме и опитни, и млади състезатели, тъй че началото ще бъде предизвикателно.
 Снимка 588360
Източник:



След 13-годишна пауза ще има Вечно дерби. Вероятно за теб ще е по-специално, защото си защитавал и цветовете на Левски...

- Нагласата ми за тази среща ще е като за всеки един различен мач. Със сигурност ще е по-специално за почитателите. Такова дерби доста липсваше на баскетбола и се надявам, че около това ще се разпространява спорта ни. Особено в София. Столичани не посещават мачовете ни толкоз, колкото ми се желае. Надявам се, че с това дерби фенската база ще се повдигне.
 Андрей Иванов: ЦСКА постоянно е огромно предизвикателство
Андрей Иванов: ЦСКА постоянно е огромно предизвикателство

" Всички желаят да се потвърдят против нас "

Къде виждаш ЦСКА в края на сезона?

На най-високото място. Предстои ни доста работа, само че ние би трябвало да излизаме във всеки мач за победа и се надявам да стигнем надалеч.
 Снимка 588359
Източник:

Няма по какъв начин да не приказваме и за представянето на националния ни тим на ЕвроБаскет. Каква оценка поставяш на представянето ви?

- Със сигурност висока. Това, което демонстрираха момчетата - бориха се, играха добре... просто шансът не ни доближи да се класираме за идната фаза.
 България на 20-о място в крайното класиране на Европейското по баскетбол
България на 20-о място в крайното класиране на Европейското по баскетбол

Възпитаниците на Росен Барчовски приключиха на пето място в група А

Смяташ ли, че това 20-о място е справедливо?

- С оглед на играта, която показахме, сигурно трябваше да се класираме по-напред.

Говорейки за националите, не може да не се спомене името на Александър Везенков. Какво ти е мнението за него и от какво значение е той за националния тим?

- Изключителен експерт. Гордост е да го имаме в отбора, тъй като той демонстрира по какъв начин се вършат нещата по един професионален метод и сигурно подвига класата на доста високо равнище. Всички би трябвало да взимаме образец от него.
 Росен Барчовски: Ентусиазирани сме, ЦСКА ще се развива
Росен Барчовски: Ентусиазирани сме, ЦСКА ще се развива

В края на тази седмица стартират и контролните срещи
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР