Минути след изслушването на кандидата за български еврокомисар Илиана Иванова,

...
Минути след изслушването на кандидата за български еврокомисар Илиана Иванова,
Коментари Харесай

Председателите на ресорните комисии в ЕП впечатлени от Илиана Иванова

Минути след чуването на претендента за български еврокомисар Илиана Иванова, ръководителят на комисията по индустрия, проучвания и енергетика - Кристиан-Силвиу Бушои и ръководителят на комисията по просвета и обучение - Сабине Верхайен, обявиха пред медиите, че са впечатлени от чуването на Иванова.

Според Сабине Верхайен кандидатката е дала отговор на въпросите " по съответен и отличен метод ", а Кристиан Силвиу Бушои счита, че Иванова " ще бъде отличен комисар ".

Малко след тях и Илиана Иванова даде изказване пред медиите.

Тя благодари за опцията да разиска с евродепутатите провокациите, които стоят пред науката, проучванията, нововъведенията, образованието, младежта, културата и спорта.

„ Надявам се, че в случай че бъда определена, ще работя с всички сили неуморно този къс оставащ мандат от тази година да осъществим със наличие и да допринесем оптимално за постигането на задачите на проучването нововъведенията, културата и спорта “, съобщи още претендентът.

На 6 септември председателският съвет, състоящ се от ръководителя на Европейския парламент и от ръководителите на политическите групи, ще извърши окончателната оценка и ще реши дали да приключи процеса на чуване и да организира гласоподаване по време на септемврийската пленарна сесия, която ще се организира от 11 до 14 септември.

Припомняме, че Илиана Иванова беше препоръчана за еврокомисар от ГЕРБ-СДС на мястото на Мария Габриел, която подаде оставка на 15 май, с цел да заеме поста на заместител министър-председател и министър на външните работи на България. В края на юни ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че утвърждава Илиана Иванова за претендент за идващ български еврокомисар.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР