Минусовите температури оставиха най-малко два блока от столичния Студентски град

...
Минусовите температури оставиха най-малко два блока от столичния Студентски град
Коментари Харесай

Студентски град трака зъби в студа – електрическата мрежа изгърмя

Минусовите температури оставиха минимум два блока от столичния Студентски град без ток. Причината се корени в слабата електрическа мрежа, защото младежите постоянно прибягват до различни способи на отопление, макар че парното по формулировка работи на всички места, оповестява „ Монитор “.

По думите им, топлината от радиаторите не е задоволителна като десетки от тях се оплакват и от некачествената дограма, която пропуща студа в най-мразовитите дни.

Предупреждения да не прибягват до електрически уреди като духалки студентите получават от домакините на блоковете всяка зима. Въпреки това ученето на свещи се е трансформирало в традиция за живущите в квартала по това време на годината.

Така единствено за последните два дни 41-и и 42-и блок в Студентския град останаха на три пъти без електрозахранване.

„ Намирам за неприемливо по какъв начин това се случва безусловно всяка година и никой не подхваща каквито и да било ограничения – споделят " инсталацията е слаба ", и никой не е отговорен оттук нататък. А не е комфортно, тъй като сме XXI век. Студено е, да, още по-неприятно е, че ние като студенти, прибирайки се у дома, имаме интелектуални отговорности, които изискват светлина - т.е. да четем, пишем и т.н”, оплакаха се и студентите.

От електроразпределителното сдружение ЧЕЗ през вчерашния ден бяха известени за казуса. Оттам обясниха, че е постоянно срещан с електроинсталациите на студентските общежития. От сдружението изпратиха спешен екип, който към този момент в профил повредата и следобяд през вчерашния ден токът беше пуснат.

В началото на всеки отоплителен сезон студентите са предупреждавани да не пускат спомагателни уреди, тъй като инсталациите се претрупват и гърмят. Предупреждения за това даже има и в общите пространства на блоковете, само че те не дават резултат.

Подобен проблем имаше и преди три години, когато близо седмица студентите, обитаващи блок 42Б в жк " Студентски град ", живяха на мрачно. Това стана още с първото захлаждане на времето в края на октомври. Студентите се оплакват, че половин час след отстраняването на повредата от време на време следва нова. Техниците от ЧЕЗ считат, че причина за непрекъснатото гърмене на елинсталациите е това, че са много остарели, комбинирано с огромното натоварване поради захлаждането.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР