Минск възнамерява да отговори остро в случай на конфискация на

...
Минск възнамерява да отговори остро в случай на конфискация на
Коментари Харесай

Беларус готов с ответни мерки при санкции от Запада

Минск има намерение да отговори остро при положение на конфискация на беларуска благосъстоятелност на Запад. Това съобщи министър председателят на Беларус Роман Головченко в събота в изявление за телевизионния канал " Беларус-1 ".

" Определен е много просторен лист от компании - юридически лица-резиденти на Беларус, в които имат дялове поданици от вражески страни. Наложихме възбрана за отчуждаване на тези акции. Ако желаете да работите в Беларус, апелирам, работете, няма да има спънки, само че в случай че ще оставите всичко тук, да избягате и да вземете парите - извинете. Докато е такова отношението към нас, ние ще вземем същите ограничения и тук ", сподели министър председателят.
 Беларус замразява задгранични участия в 190 компании
Беларус замразява задгранични участия в 190 компании

Този ход е в отговор на глобите на Запада

Той добави, че към този момент няма директна конфискация на беларуска благосъстоятелност на Запад и Минск не подхваща никакви ограничения в тази посока.

Припомняме, че преди дни латвийските депутати одобриха изказване, в което Русия се афишира за " държавен спонсор на тероризма ", а дейностите й в Украйна съставляват " целеустремен геноцид против украинския народ ". В изказването бе обиден и Беларус като съдружник на Русия.

В изказването се отбелязва, че членовете на Народното събрание " уверено осъждат военната експанзия и широкомащабното навлизане в Украйна с поддръжката на беларуския режим " и затова приканват " евроатлантическата общественост и нейните сътрудници бързо да усилят и да наложат всеобхватни наказания против Русия "

Изявлението също по този начин приканва страните-членки на Европейски Съюз " неотложно да лимитират издаването на визи за жители на Русия и Беларус ".
 Беларус ревизира бойната си подготвеност по границата с Украйна
Беларус ревизира бойната си подготвеност по границата с Украйна

Украинската защита приготвя Киев за нова борба, до момента в който заканите за столицата нарастват
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР