Минитмън има 3 степени. Сегашната версия - Минитмън 3 има

...
Минитмън има 3 степени. Сегашната версия - Минитмън 3 има
Коментари Харесай

Случва Се В Момента: Сащ Изстреляха Страшната Междуконтинентална Ракета!

" Минитмън " има 3 степени. Сегашната версия - " Минитмън 3 " има усъвършенствания свързани с бойната глава и уязвимостта на противоракетни системи. По създание обаче ракетата е софтуерно изостанала от съветските системи, защото има напълно балистична траектория. За сметка на това американците са развили нейната акуратност, като по думите им " Минитмън 3 " непосредствено би уцелил противников силоз.

Максималният обхват на ракетата е 13 000 километра, а оптималната й скорост - 28 176 км/ч. В най-високата точка на своя полет тя се намира на 1 120 километра над земната повърхнина. " Минитмън 3 " може да носи 3 бойни глави, като оптималната им мощ е 475 килотона. Знае се, че една бойна глава с такава мощ има относително дребни размери (180 сантиметра височина и 57 см ширина) и тегло от към 200 кг.

Съединени американски щати обаче се отхвърлят от основаването на мобилна версия на своята ракета и тя е основана напълно в силози, намиращи се в Уайоминг, Северна Дакота и Монтана. През средата на Студената война Съединени американски щати са разполагали с 1000 броя от " Минитмън 3 ", като в този момент тяхното количество е понижено на към 400.

Поради остаряването на системата и сложната поддръжка - все по-малко стават хората, можещи да оперират и поправят остарелият й хардуер и програмен продукт, Съединени американски щати възнамеряват да пенсионират " Минитмън 3 " през 2030 година.

Boeing и Northrop Grumman ще получат към 68 милиарда $ за основаването на заместител на " Минитмън 3 ", който би трябвало да е подготвен доникъде на 20-те години на този век и да постъпи на въоръжение през 2027 година Планирано е новата ракета да служи на Съединени американски щати най-малко до 2075 година, а най-вероятно и до края на века.

Военновъздушни сили на Съединени американски щати обявиха, че ракетата била изстреляна през вчерашния ден за да бъде избрана точността и надеждността на тази система, както и че сходни тествания " нямат връзка с никакви действителни събития в света ".

Военновъздушни сили на Вашингтон допълват, че бойната глава на ракетата с блокове за самостоятелно ориентиране е достигнала избраната цел, само че детайлности не могат да бъдат огласени.

Военновъздушните сили на Съединени американски щати тестват ракетите " Минитмън " посредством изстрелване от Калифорния по цел в Тихия океан. През юли над Пасифика преднамерено беше унищожена ракета заради неуточнена особеност при полета.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е изразявал терзанието си от влошаващото се положение на американски нуклеарен боеприпас - ракетите са остарели, бойните им глави също са на възраст, а чиновниците, които оперират силозите, постоянно са с невисок морал. Тази година американските медии разкриха, че пазачите на " Минитмън 3 " в една от военните бази са вземали ЛСД, кокаин и екстази по време на работа.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР