Мините в Черно море са по-скоро украински, но взети и

...
Мините в Черно море са по-скоро украински, но взети и
Коментари Харесай

Ексминистър Радев: В Черно море плуват два вида мини, които до 10 м убиват хора

Мините в Черно море са по-скоро украински, само че взети и пуснати от Русия. Завързват се с въжета и плуват под водата. Те са два типа - едните по-големи (20 кг взривно вещество, за кораби), другите по-малки (3 кг, за битка с хора). До 10 метра и дребната, и огромната убиват хора.

Това сподели за " Твоят ден " по Нова нюз някогашният вътрешен министър Валентин Радев.

" В Румъния са открити към пет такива мини. Последната такава евентуално е била огромна, тъй като е взривена дига. По-голямата не е рискова за хора, тя е под водата, само че унищожава кораби и лодки. Малката мина се назовава " речна ", тя е рискова за плувци и подводничари. За благополучие няма такива мини, с изключение на петте открити в Румъния. Нека който види нещо, което наподобява на мина, кълбо, към 53 см е едното, другото е малко по-малко, с рогца от горната страна, да алармира незабавно на 112 ", прикани той.

По думите му специалистите споделят, че такива мини не идват до брега. " Не е открита такава мина в нашата акватория. Трябва да се усили наблюдението на транспортни среща и с обострено внимание да се патрулира. Една мина може да се взриви и в случай че вълна я блъсне в брега ", изясни Радев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР