Министрите в оставка в правителството на акад. Николай Денков бяха

...
Министрите в оставка в правителството на акад. Николай Денков бяха
Коментари Харесай

Министри в редичка отказват пост в служебния кабинет на Главчев

Министрите в оставка в държавното управление на акад. Николай Денков бяха безапелационни, че няма да са част от служебния кабинет на Димитър Главчев. Пред медиите в Министерски съвет се отзоваха районният министър в оставка Андрей Цеков, военният министър в оставка Тодор Тагарев, спортният министър в оставка Димитър Илиев, правосъдният министър в оставка Атанас Славов, земеделският министър в оставка Кирил Вътев, икономическият министър в оставка Богдан Богданов и екоминистърът Юлиан Попов, който обаче не отговори въобще на журналистическите въпроси

Първо Андрей Цеков съобщи, че няма да е част от служебния кабинет на Димитър Главчев , защото е част от " Продължаваме промяната ". Цеков обаче ще се върне като народен представител в Народното събрание.

Тодор Тагарев бе повече от безапелационен, че няма да взе участие в служебния кабинет на Главчев. Новият боен министър би трябвало да продължи помощта за Украйна против финансови обезщетения и потреблението им за превъоръжаване на българската войска, сподели Тагарев.

Димитър Илиев съобщи, че няма желание да е длъжностен министър на спорта. Илиев прикани наследника си в спортното министерство да продължи линията на непоклатимост за олимпиадата. Новият министър и нищо да не прави, ще е най-добре, сподели още Илиев.

Атанас Славов също съобщи, че няма е част от предстоящ длъжностен кабинет , а ще се върне в Народното събрание, защото е част от " Да, България ".

Богдан Богданов също отсече, че няма да е длъжностен министър на стопанската система и промишлеността в служебния кабинет на Димитър Главчев.

Земеделският министър в оставка Кирил Вътев пък не сподели, само че и не отхвърли дали ще е част от служебния кабинет на Димитър Главчев. Той обаче посочи, че има доста значими неща, които да се свършат в земеделието.

Още по-кратък бе министър председателят в оставка акад. Николай Денков: " Въпросите за служебния кабинет към президента Румен Радев и към номинирания за длъжностен министър-председател Димитър Главчев. "

На повече журналистически въпроси Денков не отговори.
 Димитър Главчев ще търси специалисти за служебното държавно управление
Димитър Главчев ще търси специалисти за служебното държавно управление

Той не вижда по какъв начин Асен Василев ще бъде в служебното правителство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР