Министрите са личния избор на проф. Габровски, заяви в предаването

...
Министрите са личния избор на проф. Габровски, заяви в предаването
Коментари Харесай

Даниел Митов: Министрите са личният избор на проф. Габровски, ГЕРБ правим голям компромис

Министрите са персоналния избор на проф. Габровски, съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

 

За партия, спечелила изборите, това е огромен компромис, разяснява той формулата на кабинет, препоръчана от ГЕРБ.

 

Има господство на правото у нас. Ясно е, че ни би трябвало правосъдна промяна. Има детайли, които би трябвало да се модернизират и доработят, с цел да достигнем по-високо равнище на сигурност, акцентира още Даниел Митов.

 

Той разяснява и тематиката " Шенген ".
„ Несправедливо е Нидерландия да ни стопира и да желае нов отчет. България би трябвало да има държавно управление, което да знае какво прави, да поема дълготрайни задължения и да работи, тъй че механизмът да отпадне, “ акцентира той.

 

Нечестно е България да бъде спирана за Шенген в този миг, защото сме изпълнили всички механически критерии, уточни Митов.

„ По мотив Нидерландия - не можеш да налагаш господство на правото, като нарушаваш правото на Европейския съюз. Върховенството на правото не е част от контракта за Шенген. Така или другояче, ние имаме да вършим доста работа по тематиката правораздаване “, добави Митов.

Това, че няма господство на правото у нас не е правилно, сподели още Митов.

" Има господство на правото, ясно е, че ни би трябвало правосъдна промяна. Има детайли от правната ни система, които би трябвало да се модернизират, с цел да реализираме по-високо равнище ", означи той.

„ Несправедливо е Нидерландия преди години да ни стопира, тъй като има подобен отчет по механизма и до момента в който не се махне, значи, че няма господство на правото и затова България не може да влезе в Шенген. След което в този момент, когато отчетът е изнемощял от няколко години, те споделят – за какво няма подобен отчет, дайте отчет “, разяснява Митов.

„ Имаме пробита граница. Това не е загадка за никого. За страдание в последните две години бе изпуснато ситуацията по границата. Няма ограда, която може да задържи мигрантски поток. Подобни уреди се вършат, с цел да го лимитират “, разясни зам.-председателят на ГЕРБ.

„ Капитан Андреево няма общо с Шенген, както и хартиената бюлетина. Търсенето на такава връзка е метод да се бяга от отговорност и да се признаят неточности “, разгласи Митов, критикувайки косвено Политическа партия. Партията на Василев и Петков обвързва тематиката за зоната за свободно придвижване и лабораторията за фито-санитарен надзор на границата.

„ Хубаво е, че систематичните партии в България се отзоваха на апела за диалог. В една народна власт си изискуем диалог. Това е детайл, който липсваше в последните две години.  " Възраждане " и " Продължаваме промяната " се държат идентично. Това ме навежда на доста печални заключения за това какво съставлява българският парламент сега. Ние вършим всевъзможни взаимни отстъпки, време е и нашите съперници да го създадат “, уточни зам.-председателят на ГЕРБ по отношение на договарянията за кабинет на проф. Габровски.

 

" Ние имаме задължения пред нашите гласоподаватели и страната да създадем всичко допустимо, с цел да има кабинет ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР