Министрите от Торите бяха обявени за слаби“, след като службите

...
Министрите от Торите бяха обявени за слаби“, след като службите
Коментари Харесай

Торите бяха обозначени като „слаби“ от собствените си депутати, тъй като китайски хакери откраднаха лични данни на 40 милиона британци

Министрите от Торите бяха оповестени за „ слаби “, откакто службите за сигурност разкриха, че Китай е получил достъп до персоналните данни на милиони гласоподаватели.

Хакери, свързани с Пекин, се докопаха до имената и адресите на над 40 милиона души в изборния лист, както и се пробваха да получат достъп до имейл сметките на 43 депутати и сътрудници. Днес държавното управление упрекна Китай за огромната хакерска атака против Избирателната комисия през август 2021 година, която беше оповестена обществено едвам предходната година.

В обособена офанзива разследващите организации откриха, че китайската хакерска група APT31 е виновна за несполучливи опити за навлизане в компютърната мрежа на Народното събрание посредством изпращане на фишинг имейли.

Вицепремиерът Оливър Доудън разгласи наказания против двама души и компания, свързани с APT31.

Но депутатите от торите го упрекнаха, че е слаб. Робърт Дженрик, някогашен министър в кабинета, сподели: „ Правителството явно не търси отговорност от Китай за офанзивата им против нашата дем...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР