Министрите от служебното правителство решиха да се осигури добавка от

...
Министрите от служебното правителство решиха да се осигури добавка от
Коментари Харесай

Добавка за пенсионерите и за юни, смяна на още 4-ма областни управители

Министрите от служебното държавно управление взеха решение да се обезпечи добавка от 50 лева за всички пенсионери и за юни. Това разгласи на брифинг след съвещанието служебният министър председател Стефан Янев.

Вицепремиерът Гълъб Донев изясни, че е обезпечена сумата от 104.107 млн. лева за добавка за пенсиите на всички български пенсионери - 2.88 млн. български жители .
 Викове
Викове " Оставка " и в 45-то Народно събрание - поради пенсиите

От Българска социалистическа партия настояха да мине на второ четене още през днешния ден

" На предходното съвещание обявихме, че изплащането на добавките към пенсиите на всички пенсионери ще продължи за мандата на предното държавно управление . Още тогава заявих, че намирането на този спомагателен запас е мъчно, поради финансовото положение, в което се намира страната ", добави Донев.
 Кабинетът в оставка утвърди измененията в Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж
Кабинетът в оставка утвърди измененията в Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж

От Национален осигурителен институт ще се регистрират и годините застрахователен стаж със и без обезпечаване във Фонд

Той посочи, че средствата са заделени от икономии от разноски, от които министерствата и Министерски съвет са се лишили при осъществяване на избрани политики и стратегии , някои от прехрана и личен състав, част от преизпълнение на приходите на бюджета на Държавното публично обезпечаване - от осигурителни вноски. За месец юни добавките на всички български пенсионери ще бъдат обезпечени, ще бъдат платени по график от Национален осигурителен институт .
 Освободиха всички регионални шефове, без четирима Обновена
Освободиха всички регионални шефове, без четирима

Шефовете на спецслужбите били в Министерски съвет за среща, министър председателят не ги приел

Стефан Янев разгласи и още едно решение, взето от Министерския съвет през днешния ден. Правителството освобождава четирима от регионалните шефове, които са били назначени краткотрайно - в София, Варна, Силистра, Добрич , на тяхно място са назначени титуляри, които да се заемат с подготовката на изборния развой. Той към този момент е изцяло квалифициран на равнище регионални шефове, стана ясно от думите на служебния министър председател.

Стефан Янев бе помолен да разяснява изказване на водача на ГЕРБ, че служебният кабинет няма да приготви почтени избори .

" Не проследявам изказванията на партийните водачи, не знам какво е споделил Бойко Борисов в елементи, само че мога да кажа, че служебното държавно управление е със сериозна стратегия да овладява страната, а с нашите дейности се прави извода, че се опитваме освободим страната от противозаконни практики, институциите да работят в публичен интерес по законите и разпоредбите. Ако това е неверно, аз съм подготвен да поема тази виновност ", безапелационен бе Янев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР