Министрите от служебния кабинет решиха, че училища и детски градини

...
Министрите от служебния кабинет решиха, че училища и детски градини
Коментари Харесай

Училища и детски градини ще получат 15,4 млн. лв. за борба с епидемията от коронавирус

Министрите от служебния кабинет взеха решение, че учебни заведения и детски градини ще получат 15,4 млн. лева за битка с епидемията от ковид, оповестиха от Министерския съвет.

Парите ще бъдат разпределени по два критерия - брой паралелки или групи и брой възпитаници или деца в съответната просветителна институция. Тези пари могат да бъдат употребявани за противоепидемични ограничения, в това число за тестване на личния състав без " зелен документ " с антигенни проби, както и за спомагателни хонорари на учители и непедагогически експерти, които вземат участие в тестването на децата.
 Денков обезпокоен от манипулиране при тестване на децата у дома
Денков обезпокоен от манипулиране при тестване на децата у дома

Преди седмица имахме 500 инфектирани деца

Осем милиона лв. от отпуснатата сума са планувани в актуализацията на бюджета за 2021 година Останалите 7,4 млн. лева са от преструктуриране на разноските на Министерството на образованието и науката за тази година.

Основната част от финансирането - 13 691 607 лв., се разпределя по бюджетите на общините, защото множеството учебни заведения, детски градини и центрове са общински. Няколко министерства получават целеви средства за държавните учебни заведения, които са на тяхно послушание. На Министерството на младежта и спорта се отпускат 52 466 лв., а на Министерството на културата - 158 772 лв.. За Министерството на образованието и науката са утвърдени 1 497 155 лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР