Министрите от кабинета Петков приеха държавата сега да се разпореди

...
Министрите от кабинета Петков приеха държавата сега да се разпореди
Коментари Харесай

Кабинетът прие Разпореждане за внос на дивидентите от държавните предприятия сега

Министрите от кабинета " Петков " одобриха страната в този момент да се разпореди за определяне и внасяне в интерес на страната на отчисления от облагата на държавните предприятия, оповестиха от Министерския съвет.

На днешното съвещание на Министерския съвет бе признато Разпореждане за определяне и внасяне в интерес на страната на отчисления от облагата за финансовата 2021 година от държавните предприятия и комерсиалните сдружения с държавно присъединяване в капитала.
 Николай Денков убеждава за дивиденти от обединяването на вузове
Николай Денков убеждава за дивиденти от обединяването на вузове

МОН желае децата да учат присъствено

Размерът на отчисленията от облагата, надлежно дял, е в сходство с настоящите потребности на бюджета , провокирани от усложнената интернационална обстановка.

От обсега на Разпореждането са изключени лечебните заведения за болнична помощ, като се регистрира тяхната специфичност и изключителната им взаимозависимост от стеснен брой източници на финансиране.

Не са обхванати и сдруженията от бранш " Водоснабдяване и канализация ", заради осъществяване на предварителни условия във водния бранш за асимилиране на средствата от европейските фондове за програмния интервал 2014 - 2020 година.
 Заради инфлацията: МТС желае кадрови промени, МФ - 100% от дивидентите на предприятията
Заради инфлацията: МТС желае кадрови промени, МФ - 100% от дивидентите на предприятията

Министерство на превоза подписва нов контракт за вътрешни услуги с БДЖ

Публичните сдружения, според член 110 от Закона за общественото предложение на скъпи бумаги (ЗППЦК), следва в период до 15 декември 2022 година да разпределят промеждутъчен 6-месечен дял в размер не по-малко от 50 на 100 от облагата, според финансов доклад за първото полугодие на 2022 година, при изискванията на член 115в от ЗППЦК.

Разпореждането е в сходство с член 14, т. 3 от Закона за обществените предприятия и с него се обезпечават условия за осъществяване на приходната част на държавния бюджет за 2022 година в частта на неданъчните доходи от дивиденти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР