Министрите от кабинета Борисов-3 приеха решение за финансиране с 723

...
Министрите от кабинета Борисов-3 приеха решение за финансиране с 723
Коментари Харесай

Даваме 723 030 лева за разрешаване на хуманитарни кризи в развиващите се държави

Министрите от кабинета " Борисов-3 " одобриха решение за финансиране с 723 030 лв. разрешаването на филантропични рецесии.
Парите се отпускат като публична помощ за развиване по линия на интернационалното съдействие за развиване . Това е ангажимент на страната ни като държава-членка на Европейския съюз, оповестиха от Министерския съвет.

Съгласно постигнатите в границите на Европейски Съюз договорености, включилите се след 2002 година държави-членки ще се стремят отпусканата от тях публична помощ за развиване да доближи 0,33% от брутния им народен приход .

Чрез финансирането се обезпечава български принос към Програмата на Организация на обединените нации за развиване , Службата на Върховния комисар по правата на индивида, Централния фонд на Организация на обединените нации за реакция при незабавни обстановки, Звеното за подкрепяне на осъществяването на Конвенцията за касетъчните муниции, Офиса на Проектния координатор на ОССЕ в Украйна и Европейския фонд за народна власт.

Предоставя се и филантропична помощ посредством вноски към Службата на Организация на обединените нации за съгласуване на филантропичните действия , Международната организация по миграцията и Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за бежанците, гласи известието от Министерски съвет.

Финансирането ще способства за осъществяване на уговорките на България като страна член на Европейски Съюз .

Тя е за задълбочаване и разкриване на нови благоприятни условия за разширение на многостранното и двустранното съдействие, за поддръжка на общите старания за реализиране на политиката на Европейски Съюз на съдействие за развиване и осъществяването на Програмата на Организация на обединените нации за стабилно развиване до 2030 година, осведомят от Министерски съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР