Министрите оставиха народните представители да ги чакат до полунощ за

...
Министрите оставиха народните представители да ги чакат до полунощ за
Коментари Харесай

Срамен момент за българския парламентаризъм 


Министрите оставиха народните представители да ги чакат до среднощ за парламентарен надзор.

Това демонстрира неуважение на Народното събрание, Конституцията и парламентаризма. След като ръководещата коалиция гласоподава парламентарен надзор, в границите на три часа напусна залата и остави опозицията сама. Единствената парламентарна група, която остана в цялостен състав беше тази на Възраждане.

От ръководещата коалиция участваха едвам 11 индивида с ръководителя и зам. ръководителя на Народното събрание. Уведомление за неотложни служебни задължения беше изпратено от финансовият министър Асен Василев и министърът на защитата Стефан Янев. Бойко Рашков заяви, че не може да се яви поради болест.

Министър Надежда Йорданова въобще не счете за належащо да уведоми Народното събрание, че няма да участва. Така ръководещите, които гласоподаваха дневния ред, не го извършиха, а ръководителят на Народното събрание се затрудни и се наложи да даде 10 мин отмора, с цел да не закрие съвещанието прибързано.

Така парламентарното съвещание завърши в 23:57 с към 25 национални представителя в залата, от които единствено от ПГ на Възраждане участваха всички.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР