Министрите не са носни кърпи или бушони, които да гърмят

...
Министрите не са носни кърпи или бушони, които да гърмят
Коментари Харесай

Атанас Костадинов: Министрите не са носни кърпи или бушони, които да гърмят един след друг, за да се отпушва напрежението



Министрите не са носни кърпи или бушони, които да гърмят един след различен и по този метод да се отпушва напрежението. В последна сметка се стига до крайности, които демонстрират безпътицата в днешния модел на ръководство. Това сподели Атанас Костадинов от Българска социалистическа партия в изявление за предаването „ Хоризонт за вас “.

Това е моделът на ръководство на ГЕРБ и Бойко Борисов. Това  е следващият министър, който хвърли оставка, с цел да отбрани някаква виртуална чест или достолепие и аз не знам на кого. Това е образец за модела на ръководство на ГЕРБ без да съблюдава безусловно никакви – нито пазарни, нито демократични полезности върви напред. Аз не знам докога ще се случва това. /…/ Живеем в един парадокс, който не може да продължи да съществува единствено посредством промяна на министри. Отговорността е ясно къде се крие. Вие смятате ли, че министър председателят не е знаел за хода на договорката, смятате ли, че, макар цялата му натовареност и ангажираност, все пак, че ние като съпротива им споделяме, че в хода на председателството няма да влизаме в тази настояща, всекидневна политическа реторика, смятате ли, че не е знаел защо става въпрос. И внезапно министър Петкова да си подаде оставката, добави той.

Костадинов, който е и член на парламентарната комисия по енергетика, изясни, че на вчерашното чуване на министър Теменужка Петкова е станало въпрос дали българската страна има тактика или визия за това дали да възвърне собствеността си върху ЧЕЗ, само че Петкова е дала отговор уклончиво.

Депутатът дефинира като неуместно закупуването на ЧЕЗ от компанията „ Инерком груп ":

Не е смешно, в случай че не беше просто трагично – компания, която е основана преди 5 месеца в град Пазарджик, с 11 хиляди лева загуба и 90 хиляди лева активи да направи предложение за 320 млн. евро за една трета от енергийната система на България с годишен оборот близо 1,8 милиарда лв.. Няма и капка подозрение за това, че нещата са неуместни.

Цялото изявление чуйте в  звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР