Министрите на земеделието на България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия

...
Министрите на земеделието на България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия
Коментари Харесай

Заради вноса от Украйна: България поиска от ЕК реални мерки в защита на фермерите

Министрите на земеделието на България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия подписаха писмо за износа на селскостопански артикули от Украйна до заместник-председателя на Европейската комисия и еврокомисаря по търговията Валдис Домбровскис и еврокомисаря по земеделието Януш Войчеховски.

В писмото се показва, че вследствие на нараствания импорт от Украйна, производителите в страните членки на предна линия не престават да срещат компликации при реализацията на своите артикули на обичайните си експортни пазари, където те биват сменени от евтини украински селскостопански артикули.

Петте страни излагат в детайли данни за казуса, обвързван със загубата на пазари на фермерите.

Смятаме, че е належащо Комисията да вкара такива ограничения, които пазят пазарите на страните членки на предна линия и в това време им дава опцията да употребяват своя експортен капацитет. Една опция би било да се вкарат тарифни квоти за множеството чувствителни аграрни артикули в границите на договарянията за удължение на ATM Регламента /Автономни тарифни мерки/.

За продуктите, които е невероятно да се вкарат още веднъж тарифни квоти следва да бъде открито друго решение за адресиране на казуса с възходящия импорт от Украйна, се споделя още в писмото.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР