Министрите на здравеопазването на страните от Групата на седемте ще

...
Министрите на здравеопазването на страните от Групата на седемте ще
Коментари Харесай

Омикрон приближава: Много въпросителни около новата мутация

Министрите на опазването на здравето на страните от Групата на седемте ще се съберат днес  (29 ноември) на изключителна среща във връзка откриването на Омикрон, вид на ковид, заяви министерството на опазването на здравето на Обединеното кралство, което ръководи Г-7 през 2021 година

" В понеделник, 29 ноември, ще се организира незабавна среща на министрите на опазването на здравето от Г-7 под председателството на Обединеното кралство, с цел да се разиска най-новата информация, обвързвана с варианта Омикрон ", се споделя в изказването.

Междувременно новият вид на ковид Омикрон продължава да се популяризира по света. 13 пасажера от два полета от ЮАР са дали позитивна проба за него при. Два нова случая са регистрирани в, а от ден на ден страни затварят границите си и постановат ограничавания.

61 души от два полета от ЮАР са дали позитивна проба за КОВИД-19 при кацането си в Нидерландия в петък. При 13 от тях е регистриран разновидността Омикрон.

“100 % от всички, които се завръщат от Южна Африка ще бъдат проследени. Изискали сме от общините да посетят всички по домовете им, с цел да видят дали те са се изолирали ”, безапелационен е Хуго де Йонге, министър на опазването на здравето на Нидерландия.

Заради новия вид Омикрон, късно нощес английското държавно управление вкара в магазините и публичния превоз, както и тестване на всички идващи на острова.

„ Няма да спрем хората да пътуват. Искам да подчертая това, само че ще пожелаваме от всички, които влизат в Обединеното кралство да си създадат PCR тест до края на втория ден след влизането си в страната и да се самоизолират до момента в който не получат отрицателен резултат ”, съобщи английският министър председател Борис Джонсън.

В Австрия има съмнения за случай на на болен с разновидността Омикрон, а немската провинция Бавария разгласи, че има двама доказани заболели. Френският здравен министър позволи, че разновидността циркулира в страната от дълго време.

„ Тъй като има недоверчив случай, ние сме изолирали индивида и вършим спомагателни проби със секвениране - т.е генетичен профил на вируса. До момента няма данни за разновидността Омикрон във Франция, само че е въпрос на часове ”, уточни Оливие Веран, министър на опазването на здравето на Франция .

За да спре разпространяването му, от среднощ Израел з през идващите 14 дни. „ На среща на кабинета взехме решение да вземем прецизни ограничения, затваряйки границата, с цел да запазим всичко вътре в Израел отворено ”, съобщи Нафтали Бенет, министър председател на Израел.

Има опасения, че Омикрон може да успее да избегне ваксиналния имунитет. Създателят на имунизацията на АстраЗенека обаче изясни, че няма данни, които да поддържат такова изказване. Повече детайлности към Омикрон ще станат известни след две седмици, до момента в който бъдат направени нужните изследвания върху него.

В кои страни към този момент го има

- Англия - 2 случая 

 - Германия 2 - случая 

- Чехия - 1 случай 

- Итoлия - 1 случай 

- Нидерландия  - 13 cлучая 
До 3 седмици Съединени американски щати ще схванат успеваемостта на имунизациите против новия вид Омикрон
Съединени американски щати чакат до 2-3 седмици да получат информация какъв брой ефикасни са наличните ваксини против новия вид Омикрон. Това заяви в неделя...

 - Дания - 2 cлyчая 

- Белгия - 1 случай 

- Австрия - 1 случай (в развой на потвърждение)

- Израел - 1 - случай 

- Австралия - 2 случая
НЦЗПБ: Новият вид на COVID-19 има висок брой разновидности
Новият вид на Covid-19 - Омикрон има изключително висок брой разновидности. Това пишат от Националният център по заразни и паразитни...

- Хонконг - 1 случай

- Република Южна Африка - 22 случая 

Българското Министерство на външните работи предложи да се въздържат от пътувания до страните от южноафриканския район

По информация на посолството ни в Претория поради новооткрития вид на COVID-19 - " Омикрон ", огромна част от самолетните компании, които оперират от и до Република Южна Африка и страните от района като Ботсвана, Есватини, Зимбабве и Лесото, са оповестили, че стопират полетите от тези страни на основата на въведените ограничения в съответните страни, оповестиха от българското Министерство на външните работи.

От ведомството предлагат на българските жители да се въздържат от пътувания до страните от южноафриканския район до изясняване на обстановката и възобновяване на полетите.
Първоначални данни: Заразените с разновидността Омикрон не боледуват тежко
Южноафриканците, които са се заразили с разновидността Омикрон на новия ковид, не боледуват тежко, предадоха ДПА и ТАСС, като цитираха...

Българските жители, изпаднали в неволя, могат да се свързват с посолството ни в Република Южна Африка непрекъснато на номер +27798937336. Той се употребява за съобщаване на незабавни случаи и спешни обстановки за оказване нужното подпомагане на засегнатите.

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии надирекция " Ситуационен център ": +35929482404; +35929713856 или на имейл: [email protected].

От Министерство на външните работи предлагат на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за " на следния адрес https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

 

 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР