Министрите на здравеопазването на Белгия решиха, че хората с отслабена

...
Министрите на здравеопазването на Белгия решиха, че хората с отслабена
Коментари Харесай

Четвърта доза ваксина в Белгия за високорисковите групи

Министрите на опазването на здравето на Белгия взеха решение, че хората с отслабена имунна система ще могат да получат четвърта доза ваксина против ковид, заяви валонският министър на опазването на здравето Кристи Мореал.

Миналата седмица Висшият съвет по опазване на здравето съобщи, че четвъртата инжекция се предлага за хора с отслабен имунитет, в това число такива с вродени имунни нарушавания, хора, които получават хронична бъбречна диализа, някои пациенти с ХИВ, хора с рак на кръвта или други злокачествени тумори, както и пациенти, претърпели трансплантация на стволови кафези или органи.

" Висшият съвет по опазване на здравето предлага още веднъж да се имунизират имунокомпрометираните хора, защото те са доста лабилни и изложени на риск от Covid-19. Министрите на опазването на здравето преди малко дадоха зелена светлина, като следва използването ", написа Мореал в Туитър.
Данни от Израел: Четвърта доза не е задоволително добра за отбрана от болест с Омикрон
Четвъртите дози от имунизациите Pfizer и Moderna против Ковид са единствено " отчасти " ефикасни против варианта Омикрон, демонстрират данни от Израел. Е...
Прочети повече
Четвъртата доза за тази характерна група се смята за подсилваща, защото предходните три имунизации са част от главната имунизационна скица за тях, съобщи предходната седмица пред „ The Brussels Times “ Гудрун Бриат от работната група по имунизацията.

Хората, които са част от тази група, към този момент получиха трета доза през септември, защото те се нуждаят от три дози ваксина, с цел да имат същото равнище на отбрана, каквото получава общото население единствено след две дози, " тъй като имунната им система не действа толкоз добре ".

" Така че в действителност това решение значи, че те ще бъдат в графика с общото население, което в този момент също получава бустер ", сподели Бриа. Очаква се спомагателният кръг от имунизации да стартира напълно скоро.

Към понеделник, 24 януари, 67% от възрастното население (54% от цялото население) в Белгия към този момент е получило бустерна доза ваксина, сочат последните данни на националния здравен институт Sciensano.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР