Министрите на вътрешните работи на страните от ЕС ще обсъждат

...
Министрите на вътрешните работи на страните от ЕС ще обсъждат
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Борбата с нелегалната миграция ще бъде приоритет за мен

Министрите на вътрешните работи на страните от Европейски Съюз ще разискват през днешния ден в Люксембург въпроси, свързани с миграцията и шенгенското пространство, заяви Българска национална телевизия.

В срещата ще взе участие и новият министър на вътрешните работи на България Калин Стоянов.

Приемането на България и Румъния в Шенген не е в дневния ред на срещата. Очаква се министрите да обсъдят цялостното положение на шенгенското пространство, както и последния отчет на Европейска комисия, в който още веднъж се показва поддръжка за приемането на Румъния и България. Очаква се двете страни да показват данни за осъществяването на планове в региона на убежището, връщанията на нелегално пристигнали в Европейски Съюз мигранти и ръководството на границите.

Преди старта на съвещанието вътрешният министър организира къси диалози с задграничните си сътрудници, както и с еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон.

Еврокомисарят изрази предпочитание двамата да проведат двустранна среща диалог във допустимо най-кратък период. Министър Стоянов и еврокомисарят Йохансон показаха предпочитание да продължат да работят със същия интензитет.

Вътрешният министър на България беседва и с федералния министър на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер. Двамата разискаха тематиката за опазването на външните граници на Европейския съюз. Министър Стоянов срещна австрийския си сътрудник с дейностите, които България подхваща в тази посока.

" Борбата с незаконната миграция ще бъде приоритет за мен ", увери Стоянов.

Вътрешните министри на Европейски Съюз ще обсъдят и новите оферти на Европейската комисия за миграцията, които включват по-ефективни процедури по външните граници за връщане на мигранти, които нямат право да желаят протекция в Европейски Съюз. Еврокомисията предлага и наложителна взаимност сред държавните във връзка с релокацията на мигранти. Държави, които отхвърлят да одобряват мигранти, ще би трябвало да заплащат на останалите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР