Министрите на вътрешните работи на Европейския съюз(ЕС) проведоха виртуална среща,

...
Министрите на вътрешните работи на Европейския съюз(ЕС) проведоха виртуална среща,
Коментари Харесай

ЕС обсъжда отхлабване на ограниченията

Министрите на вътрешните работи на Европейския съюз(ЕС) организираха виртуална среща, с цел да обсъдят, наред с други неща, последователното отваряне на вътрешните и външните граници на Европейски Съюз, само че към момента не е реализирано дефинитивно съглашение.
Министрите, както и Европейската комисия, упорстват, че всяко унищожаване на рестриктивните мерки за пътешестване поради ковид, би трябвало да се прави координирано, изключително сред прилежащите страни. Държавите-членки на Европейски Съюз постоянно координират придвижването на артикули и артикули от първа нужда, както и здравно съоръжение.
Що се отнася до рестриктивните мерки по границите, наложени при започване на пандемията, през днешния ден европейските министри обявиха, че „ границите могат да бъдат последователно отворени, като се стартира от районите, където е имало спад в броя на случаите на ковид “, съобщи хърватското председателство на съвещание през днешния ден.
Крайните периоди обаче към този момент не са избрани и министрите ще продължат да разискват интензивно казуса в идващите дни.
Възможността за мобилни приложения за следене на контакти също беше разисквана като една от основните ограничения за унищожаване на рестриктивните мерки.
Повторено беше, че няма значение кое приложение ще се употребява, то би трябвало да дава отговор напълно на наредбите на Регламента на Европейски Съюз за отбрана на персоналните данни и да се употребява на доброволна основа. Някои страни считат, че е належащо едно-единствено приложение, до момента в който други страни към този момент са въвели свое.
Хърватското председателство упорства, че и в тази област е извънредно значимо държавите-членки на Европейски Съюз да се координират.
„ Координацията сред държавите-членки също е значима в този подтекст, защото тези приложения могат да допринесат за улеснение или унищожаване на граничния надзор и евентуално унищожаване на рестриктивните мерки за влизане на външните граници на Европейски Съюз “, съобщи хърватското председателство.
Европейският съюз също изрази угриженост по отношение на възходящия ритъм на киберпрестъпността от началото на пандемията, в това число разпространяването на подправени вести, продажбата на подправени артикули и търговията с опиати, бежанци и мигранти, се споделя в изказването.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 28 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР