Министрите на вътрешните работи на държавите от ЕС отказаха да

...
Министрите на вътрешните работи на държавите от ЕС отказаха да
Коментари Харесай

ЕС отхвърли предложението на Италия за отваряне на пристанищата за мигранти

Министрите на вътрешните работи на страните от Европейски Съюз отхвърлиха да поддържат италианското предложение за отваряне на европейските пристанища за кораби, пренасящи на борда си мигранти, предава Euronews.
Правителствата въпреки всичко реализираха единодушие да окажат подпомагане на либийската брегова защита за секване на опитите на мигрантите да доближат Европа през Средиземно море, а също и да ускорят депортациите на лицата, чиито молби за леговище са били отхвърлени.
„ Връщанията в този случай се поддържат от обща визова политика. Това значи, че тези страни, които не съблюдават разпоредбите за връщане, ще би трябвало да бъдат подложени на визови ограничавания от страна на обособени страни от Европейски Съюз “, съобщи министърът на вътрешните работи Марко Минити.
Италия има намерение да изготви кодекс за държание на неправителствените организации (НПО), които правят избавителни задачи в акваторията на Средиземно море, защото съгласно някои европейски политици дейностите им са фактор за привличане на мигранти.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР