Министрите на външните работи на страните от Г-7 се събраха

...
Министрите на външните работи на страните от Г-7 се събраха
Коментари Харесай

Външните министри от Г-7 се събраха на среща в Германия


Министрите на външните работи на страните от Г-7 се събраха довечера в Северна Германия, с цел да обсъдят войната в Украйна, енергетиката, сигурността на питателните доставки, връзките с Китай и климатичните промени на тридневна среща, оповестява Българска телеграфна агенция.

Външните министри на Украйна и прилежаща Молдова, която се опасява да не стане идващ обект на съветско нахлуване, са поканени да вземат участие като посетители. Индонезийският им сътрудник, чиято страна ръководи Г-20 тази година, ще взе участие посредством видеоконферентна връзка в разискването на световните измерения на войната.

Срещата в курорта Вайсенхаус на брега на Балтийско море, покрай Хамбург, се организира при засилени ограничения за сигурност. На място са ситуирани близо 3500 чиновници на полицията.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба приветства през днешния ден в Берлин неотдавнашното решение на немското държавно управление да усили военната поддръжка за страната му.

Колегите му от Г-7 в това време предизвестиха, че засилващите се ограничавания на правата на дамите и девойките, налагани от талибаните, изолират Афганистан, съобщи Ройтерс.

" С тези ограничения талибаните още повече се изолират от интернационалната общественост ", споделиха външните министри от групата и ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел.

В взаимна декларация, публикувана от Франция, те приканват талибаните да подхващат незабавни стъпки за повдигане на рестриктивните мерки върху дамите и девойките, и да зачитат човешките им права.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР