Министрите на външните работи на страните от Г-7 обявиха, че

...
Министрите на външните работи на страните от Г-7 обявиха, че
Коментари Харесай

Г-7 подкрепи Украйна и се обедини срещу агресията на Русия

Министрите на външните работи на страните от Г-7 оповестиха, че поддържат напълно Украйна в битката ѝ за суверенитет и териториална целокупност. Това се споделя в оповестено изказване на канадското външно министерство в Twitter, съобщи БГНЕС.
" Министърът на външните работи на Канада Кристия Фрийланд и сътрудниците ѝ от Г-7 потвърдиха единната позиция по въпроса за поддръжката на Украйна и реда, учреден върху интернационалните правила, съгласно които суверенитетът и териториалната целокупност на на обособена страна би трябвало да се съблюдават от всички страни в света ", се споделя в известието.
В Торонто се организира срещата на министрите на външните работи от страните от Групата на седемте. Според известието на канадското Министерство на външните работи измежду основните тематики са били Русия, Северна Корея, Мианмар, Венецуела, Иран.
Телевизия CTV заяви, че по покана на Фриjланд в Торонто е дошъл и министърът на външните работи на Украйна Павло Климкин, който е взел присъединяване в редица сесии на министерската среща. Той е приказвал за това, че Кремъл употребява Украйна като площадка за хибридна война против Запада.
Според " Радио Свободна Европа " на срещата като цяло е било признато всички страни в организацията да се опълчват на " опитите на Русия да дестабилизира света ". Това обаче не значи, че дипломатическите връзки и канали с Москва ще бъдат скъсани и затворени. " Ако Русия желае да бъде считана за Велика мощ, дано работи с нас ", е посланието от срещата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР