Министрите на външните работи на страните от ЕС ще обсъдят

...
Министрите на външните работи на страните от ЕС ще обсъдят
Коментари Харесай

Външните министри от ЕС ще обсъдят случая Скрипал на 19 март

Министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз ще обсъдят „ Случая Скрипал “ на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз на 19 март, оповестиха от Брюксел.
Инцидентът в Солсбъри е включен в програмата на Съвета на Европейски Съюз за 19 март, съобщи БГНЕС.
" Засега Англия не е повдигала въпроса за опцията за въвеждане на нови наказания от Евросъюза по отношение на този случай “, означи в четвъртък източник от Съвета на Европейски Съюз.По-рано различен посланик осведоми ТАСС, че „ министрите ще обменят отзиви за случая в Солсбъри преди разискването на тематиката на срещата на върха на 22-23 март “. Външният министър на Англия Борис Джонсън ще показа информация за хода на английското следствие по случая. По думите на дипломата след разискване на въпроса министрите ще излязат с изказване, след което Джонсън има желание в същия ден да се срещне с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
На 14 март английският министър председател Тереза Мей упрекна Москва за „ нелегално потребление на мощ “ срещу нейната страна във връзка със „ Случая Скрипал “. Тя заяви, че афишират за личност нон грата 23 съветски дипломати, които би трябвало да изоставен страната до една седмица.
По-рано съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Москва няма никакво отношение към отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия, а Лондон се пробва жестоко да вкара в илюзия международната общественост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР