Министрите на външните работи на страните от ЕС обсъждат днес

...
Министрите на външните работи на страните от ЕС обсъждат днес
Коментари Харесай

Генчовска: ЕС готви ембарго върху руския газ, правителството ни трябва да вземе тежки решения

Министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз разискват през днешния ден в Люксембург шести пакет от наказания против Русия, в това число ембарго върху вноса на нефт и газ. България е показана от външния министър Теодора Генчовска. По Българска национална телевизия тя съобщи, че се обрисува новият пакет от наказания против Москва да бъде тежък, а българското държавно управление би трябвало да вземе тежки решения, както на равнище Министерски съвет, по този начин и на равнище ръководеща коалиция.

Обсъждането на шестия пакет от наказания е в напълно начален стадии. Европейска комисия първо би трябвало да го изготви и по-късно следва разискване сред европейските столици. Според Теодора Генчовска е допустимо в края на май тези наказания да станат факт. Тогава ще има изключителна лидерска среща в Брюксел.

Според министър Генчовска ръководещата коалиция би трябвало да вземе тежки решения.

" Започнаха към този момент хрумвания какво може да включва този шести пакет. Нормално е към този момент да се върви към едни тежки наказания във връзка с вноса на газ и нефт. Темата е извънредно сензитивна за България. Отново ще се търси решение в границите на обединението, даже и на по-високо равнище. Но ще се предложи общоевропейско решение, с цел да могат страните, които имат най-големи зависимости, най-бързо да решат тези въпроси, даже в инфраструктурно отношение. Други наказания по всяка възможност ще бъдат ориентирани към попречване на дезинформацията, която се популяризира от съветските медии. Ще има огромни наказания върху съветски медии, както и финансови наказания, ще бъде уголемен описът с персоналните наказания ", сподели Теодора Генчовска.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР