Министрите на външните работи на страните членки на ЕС остро

...
Министрите на външните работи на страните членки на ЕС остро
Коментари Харесай

ЕС осъди използването на мигрантите от Турция за политически цели

Министрите на външните работи на страните членки на Европейски Съюз остро осъдиха потреблението на мигрантите от Турция за политически цели.

Външните министри одобриха декларация след изключителна среща за разискване на рецесията в Идлиб и обстановката на външните граници на Европейски Съюз с Турция.

Докато признават мигрантската тежест и рисковете пред Турция по отношение на признатите 3,7 милиона мигранти и бежанци на територията на страната, Европейски Съюз повтаря сериозното си безпокойствие по отношение на обстановката на гръцко-турската граница и остро осъжда потребления от Турция мигрантски напън за политически цели, се споделя в известието.

Тази обстановка на външните граници на Европейски Съюз е неприемлива, безапелационни са министрите и остават решени Европейски Съюз и страните членки да защитят външните граници на Европейски Съюз, като противозаконното секване на границите няма да бъде толерирано. Във връзка с това Европейски Съюз и страните членки ще одобряват всички нужни ограничения.

Европейски Съюз също е изцяло взаимен с Гърция, която е изправена пред невиждана обстановка, както и с България, Кипър и други страни членки, които могат да бъдат наранени по сходен метод.

Брюксел чака Турция да ползва съглашението за мигрантите от 2016 година

По отношение на обстановката в Идлиб Съветът приканва за деескалация на спора в Сирия за попречване на интернационална военна борба и още страдалчество.

Съветът акцентира, вземайки под внимание срещата сред Русия и Турция през вчерашния ден, че всички страни би трябвало да прекратят огъня, да защитят цивилните жители и да се подсигури филантропична помощ.

Европейската комисия отпуска 60 милиона евро филантропична помощ за Северозападна Сирия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР