Министрите на външните работи на НАТО ще обсъдят как да

...
Министрите на външните работи на НАТО ще обсъдят как да
Коментари Харесай

НАТО търси схема за устойчива на Тръмп помощ за Украйна

Министрите на външните работи на НАТО ще обсъдят по какъв начин да слагат военната поддръжка за Украйна на дълготрайна основа , оповестява " Ройтерс ".

Обмисля се предложение за петгодишен и проект, обсъждан като метод за " устойчива на Тръмп " помощ за Киев.

Предложенията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще дадат на Алианса по-пряка роля в координирането на доставките на оръжия, муниции и съоръжение за Украйна, до момента в който се бори с нашествието на Русия, настояват дипломати.

Плановете ще бъдат разисквани по време на двудневна среща в Брюксел във връзка 75-ата годишнина от основаването на НАТО и ще приготви срещата на върха на водачите на Алианса през юли във Вашингтон.

" Трябва да променим динамичността на нашата поддръжка ", съобщи Столтенберг при идването си на срещата.
 Ермак: Украйна не се опасява от президентството на Тръмп
Ермак: Украйна не се опасява от президентството на Тръмп

Според него има късмет позицията на Тръмп да се е трансформирала

" Трябва да осигурим надеждна и предсказуема помощ за сигурността на Украйна в дълготраен проект, тъй че да разчитаме по-малко на доброволни вноски и повече на задължения на НАТО. По-малко на краткосрочни оферти и повече на многогодишни обещания ", настоя той.

Столтенберг уточни, че министрите ще обсъдят по какъв начин НАТО може да поеме повече отговорност за координирането на военно съоръжение и образование за Украйна. Той обаче отхвърли да удостовери равнищата на финансиране и разясни, че задачата е решение да бъде взето на срещата на върха през юли.

Съгласно проектите НАТО ще поеме част от координационната работа от водена от Съединени американски щати ad hoc коалиция, известна като групата " Рамщайн " - ход, частично целящ да предотврати вероятно понижаване на поддръжката на Съединени американски щати , ако, обясниха дипломати.

Досега НАТО се съсредоточаваше върху несмъртоносна помощ за Украйна заради опасения, че по-пряка роля може да провокира ескалация на напрежението с Русия. Членовете на Алианса са дали оръжие за милиарди долари на двустранна основа.

Дипломати показаха, че в границите на НАТО се ускорява мнението, че е време военната помощ за Украйна да се сложи на по-устойчива основа и точно Алиансът е в най-хубава позиция да направи това.
 Помощта за Украйна върви към неуспех в Сената
Помощта за Украйна върви към неуспех в Сената

Републиканците не са склонни да дадат победа на Байдън по въпросите за миграцията

Някои означиха, че заканите на съветския президент Владимир Путин, че ще преглежда разнообразни стъпки, подхванати от съдружниците от НАТО като ескалационни - като даване на танкове и други съвременни оръжейни системи - не са довели до възмездие против тях.

Вчера държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, който ще участва на срещата в Брюксел, съобщи, че НАТО преглежда ограничения, които биха могли да послужат като " нужен мост " към участието на Украйна в Алианса.

НАТО съобщи, че Украйна не може да се причисли, до момента в който е във война с Русия, само че че ще стане член в даден миг.

" Украйна ще стане член на НАТО. Въпросът е не дали, а по кое време " , акцентира през днешния ден Столтенберг.

Дипломати предизвестиха, че полемиките по предлагането са на ранен стадий и не е ясно дали сумата от 100 милиарда евро ще бъде призната нито по какъв начин ще бъде финансирана. Решенията на НАТО изискват консенсус сред всички 32 членки на Алианса.

" Фонд в размер на 100 милиарда наподобява доста оптимистично ", означи посланик.
 НАТО даде обещание поддръжка и милиарди за защитата на Украйна през 2024 година
НАТО даде обещание поддръжка и милиарди за защитата на Украйна през 2024 година

Осъди последните офанзиви против украински градове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР