Министрите на външните работи на Г-7 призоваха Русия да разпространи

...
Министрите на външните работи на Г-7 призоваха Русия да разпространи
Коментари Харесай

Външните министри на Г-7 призоваха Русия да разкрие програмата си Новичок

Министрите на външните работи на Г-7 приканиха Русия да популяризира детайлности за програмата си за химически оръжия " Новичок ".

Според тях " Новичок " е послужил за отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия и съставлява опасност против всички нас, съобщи Франс прес.

" Споделяме извода на Англия, съгласно който, от една страна е доста евентуално Руската федерация да е виновна за офанзивата, а въпреки това няма никакво друго допустимо пояснение ", се споделя в изказване на министрите на външните работи на страните от Г-7 - Съединени американски щати, Канада, Франция, Германия, Италия, Англия и Япония.

Според тях отводът на Москва да отговори на основателните въпроси на английското държавно управление единствено изваждат на яве нейната отговорност. Страните от Г-7 споделят, че техните безпокойства са се засилили от обстоятелството, че, Русия е възприела по един повтарящ се метод едно безконтролно и дестабилизиращо държание, по-специално месейки се в демократичните системи на други страни.

Организацията за възбрана от химическите оръжия разгласи в четвъртък, че лабораторните разбори удостоверяват констатациите на Англия по отношение на идентичността на токсичния химически сътрудник, употребен в Солсбъри за отравянето на Скрипал и щерка му Юлия, само че без да откриват чия е отговорността.

Москва упреква Организацията за възбрана на химическите оръжия, че е подправила резултатите.

Русия би трябвало да популяризира цялата си някогашна, недекларирана на организацията стратегия за " Новичок " в сходство с интернационалните си отговорности, упорстват страните от Г-7.

Програмата " Новичок " е общ брой от нервнопаралитични сътрудници, създадени от Съюз на съветските социалистически републики през 70-те и 80-те години. Според английските управляващи нервнопаралитичният сътрудник, употребен против Скрипал, идва от тази стратегия.

Това потребление на нервнотоксичен сътрудник с военно качество, създаден в Русия, съставлява първото офанзивно потребление на нервнотоксичен сътрудник в Европа от края на Втората международна война и слага под сериозен въпрос освен на сигурността на Англия, само че също и на нашата обща сигурност, означават външните министри на страните от Г-7. Според тях това е опасност против всички нас.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР