Министрите на външните работи на ЕС се събраха вчера в

...
Министрите на външните работи на ЕС се събраха вчера в
Коментари Харесай

Външните министри на ЕС се събраха в Киев, за да изразят солидарност с украинците

Министрите на външните работи на Европейски Съюз се събраха през вчерашния ден в Киев на своята първа в историята  извън блока. Те показаха поддръжката си за Украйна, откакто проруски претендент завоюва изборите в Словакия, а Конгресът на Съединени американски щати не включи военната помощ за Киев в законопроекта си за разноските, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Tопдипломатите на Европа се събраха в украинската столица, с цел да изразят поддръжката си за битката на Украйна против съветското навлизане в миг, когато се появяват признаци за политическо напрежение в Европа и Съединени американски щати по отношение на продължаващата към този момент 19 месеца война. Министрите на външните работи на Европейския съюз отидоха на необявена неофициална аудиенция.

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че първата взаимна среща на външните министри отвън границите на Европейски Съюз е сигнал, че поддръжката на 27-те страни от блока е " непоколебима ", и акцентира уговорката на Европейски Съюз към Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР