Министрите на външните работи на държавите-членки на НАТО ще се

...
Министрите на външните работи на държавите-членки на НАТО ще се
Коментари Харесай

Йенс Солтенберг: Наш дълг е да гарантираме, че ще предоставим на Украйна оръжията, от които се нуждае

Министрите на външните работи на държавите-членки на НАТО ще се съберат на двудневна среща в Брюксел. Основните тематики, които ще бъдат разисквани са войната в Украйна, обстановката в Близкия Изток и напрежението сред Косово и Сърбия.
Прочетете още
Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг изрази надежда преди началото на форума, че американската военна помощ за Украйна ще продължи. Във форума взе участие и външният министър на Украйна Дмитро Кулеба. Вече са извършени първите двъстранни диалози на държавния секретар на Съединените щати Антъни Блинкен с сътрудниците си от Турция и Норвегия. Дневният ред на дипломатите включва и участието на Швеция в Алианса. 

„ Наш дълг е да подсигуряваме, че ще предоставим на Украйна оръжията, от които се нуждае. Защото ще бъде покруса за украинците, в случай че президентът Путин завоюва. Ще бъде рисково и за нас, тъй като тогава посланието към всички властнически водачи, освен към Москва, само че и към тези в Пекин, е, че когато нарушават интернационалното право, когато нахлуват в друга страна, когато употребяват мощ, получават това, което желаят. Така че става дума за цялата концепция за учреден на правила интернационален ред, при който се зачитат териториалните граници. Ето за какво съдружниците на НАТО предоставиха невиждано равнище на военна поддръжка “, сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР