Министрите на външните работи на България и Северна Македония Николай

...
Министрите на външните работи на България и Северна Македония Николай
Коментари Харесай

Османи идва у нас заради пребития Пендиков

Министрите на външните работи на България и Северна Македония Николай Милков и Буяр Османи ще посетят потърпевшия в Охрид българин Християн Пендиков, който е настанен за лекуване във Военномедицинска академия(ВМА) в София, оповестиха от Министерството на външните работи.

Гражданинът на РСМ, с българско съзнание и секретар на организацията „ Цар Борис III “ в Охрид Христиан Пендиков, пострада тежко след физическо нахлуване и побой над него, показват от Министерство на външните работи.

Пендиков беше превозен през вчерашния ден от Охрид до София с държавният аероплан " Фалкон ". Малко по-късно стана ясно, че министрите на вътрешните работи на двете страни са се договорили за двустранна среща в най-кратък период.

Заради случая с българина Народното събрание ще изслуша във вторник външния министър. По-рано през днешния ден евродепутатът от ВМРО/Европейски консерватори и реформисти Ангел Джамбазки сезира Европейската комисия, Европейския парламент и Съда на Европейския съюз за нападението против деятеля на българския културен клуб „ Цар Борис III “ в Охрид, напомня Българска телеграфна агенция.

Междувременно от ВМА оповестиха, че няма смяна в положението на потърпевшия. To e е приблизително тежко, само че без заплаха за живота. Веднага откакто е признат във Военномедицинска академия), са му направени проучвания и съвещания. Медиците са установили голям брой пострадвания в региона на лицето и тялото, полифрагментна фрактура на долна челюст. Пациентът е настанен в реанимация на ВМА, където ще бъде под непрестанно наблюдаване. Назначени са му и спомагателни високоспециализирани проучвания за уточняване на лечебния проект./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР