Министрите на външните работи и Буяр Османи се срещнаха в

...
Министрите на външните работи и Буяр Османи се срещнаха в
Коментари Харесай

Външният министър Генчовска разговаря със северномакедонския си колега

Министрите на външните работи и Буяр Османи се срещнаха в София през днешния ден, 24 януари, директно преди началото на Второто взаимно съвещание сред държавните управления на България и Северна Македония.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 128
Двамата първи дипломати показаха задоволството си от активизирането на разговора през последните седмици, както и увереността си, че идното съвещание сред държавните управления ще способства за задълбочаването на позитивната динамичност в връзките. Те приветстваха самодейността за основаване на секторни работни групи като средство за надграждане на политическия разговор и инструмент за идентифициране на практическите изгоди от по-активно съдействие сред България и Северна Македония.  

В рамките на срещата беше изработен обзор на настоящото положение на политическия разговор и двустранните връзки, в това число и в подтекста на осъществяването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие от 2017 година Беше разискван и полученият през декември 2021 година от Северна Македония отговор на предложенията на България по пакета за политически въпроси „ 5+1 “. 



Външните министри  се сплотиха към мнението, че директните и интензивни контакти сред двете институции са верният път в посока намиране на взаимноприемливи решения на отворените въпроси, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 128  Поне 4 съвещания годишно ще има работната група за трен сред РСМ и България Поне 4 съвещания годишно ще има работната група за трен сред РСМ и България  Правителствата на Република България и на РСМ ще проведат взаимно съвещание Правителствата на Република България и на РСМ ще проведат взаимно съвещание  Османи: И от Северна Македония, и от България се чакат резултати Османи: И от Северна Македония, и от България се чакат резултати
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР