Министрите на страните от ОПЕК на заседанието във Виена се

...
Министрите на страните от ОПЕК на заседанието във Виена се
Коментари Харесай

Министрите на страните от ОПЕК продължиха ограничението на добива на петрол с още 9 месеца


Министрите на страните от ОПЕК на съвещанието във Виена се договориха да продължат ограничаването за рандеман на нефт с още девет месеца, оповестява организация Bloomberg, базирайки се на делегати от съвещанието.

Решението би трябвало да бъде утвърдено от страните отвън ОПЕК (които не членуват в картела) в сряда, само че някои от тях към този момент са дали авансово единодушието си.

По-рано осведомителните организации цитираха министъра на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал-Фалих, който дефинира като вярно продължение на съглашението за ограничение на добива на нефт с 9 месец. В случай обаче, че пазарът се балансира по-рано от този период, то може да бъде сгънат размера от ограничаването. „ Ще сме гъвкави във връзка с периодите за продължение на договорката, в случай че към декември бъдат уравновесени запасите, което може да става с по-малки ограничавания “, е споделил той.

„ Договорихме се за правилата на продължение – това ще са същите квоти за рандеман за всяка страна. Добрата вест е, че страните, изпитвали усложнения през първото полугодие са удостоверили, че през второто полугодие равнището на осъществяване ще е доста по-добро “ изясни министъра.

Министъра е декларирал също по този начин, че е оптимист във връзка с вероятностите за търсенето на нефт.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР