Министрите на спорта на България, Гърция, Румъния и Сърбия подписаха

...
Министрите на спорта на България, Гърция, Румъния и Сърбия подписаха
Коментари Харесай

България, Сърбия, Гърция и Румъния вървят към съвместна кандидатура за Евро 2028

Министрите на спорта на България, Гърция, Румъния и Сърбия подписаха Меморандум за съгласие сред четирите държавни управления, с който се официализира учредяването на учредителен комитет за взаимната кандидатура за международното състезание през 2030 година и европейското две години по-рано. След работната среща в Солун стана ясно, че четирите страни клонят повече към домакинство за европейско състезание.

Окончателното решение защо ще се кандидатства ще бъде взето на срещата в Букурещ на 14 и 15 юни.

В срещата участваха министърът на спорта Красен Кралев, дружно с сътрудниците си от Сърбия Ваня Удовичич, Гърция Георгос Василиадис и Румъния Богдан Константин Матей.

Меморандумът, който е със статут на интернационален контракт влиза в действие незабавно за три години. Ако няма отказали се, се възобновява автоматизирано за още две години. Всяка страна ще бъде ръководител на ротационен принцип за шест месеца, като първа е България.

" От тук натък ще остане полемиката дали вървим към международно или към европейско състезание. Моето предложение беше до края на годината ясно и изрично да кажем, в случай че няма да имаме опция да пръскаме средства за международно – да се концентрираме за европейско. Мисля, че имаме доста съществени шансове ", сподели Красен Кралев.

Той добави, че пред България най-големият проблем е инфраструктурата.

" Това е популярен ден за Балканския футбол ", добави президентът на БФС Борислав Михайлов, който присъстваше като специалист на срещата.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР